Eξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί για να εμποδίσουν το σφράγισμα

Στις επάλξεις βρίσκονται από τα ξημερώματα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, πολλοί από τους οποίους ξενύχτησαν έξω από τα πολυϊατρεία, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία παράδοσης υλικού και σφραγίσματος.

Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρης Κοντός είχε ζητήσει να παραδοθεί την Παρασκευή 14 και την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου το υλικό και ο εξοπλισμός των πολυϊατρείων, προκειμένου οι μονάδες να κλείσουν και να σφραγιστούν μέχρις ότου ξανανοίξουν ως ΔΕΠΥ. Οι γιατροί «απάντησαν» με εξώδικα όπου επισήμαιναν πως από τη στιγμή που ο νόμος δεν είναι ακόμα σε ισχύ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι παράνομο να ζητά την παράδοση των κτιρίων.

Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί στη Βουλή, αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, επομένως δεν αποτελεί νόμο, κάτι που όμως την Κυριακή (16/2) από τη Βοστώνη ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι θα γίνει το αργότερο σε μία-δύο ημέρες.

Οι γιατροί, όπως προαναφέρθηκε, απαντούν με μπλόκα και κινητοποιήσεις, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τα λουκέτα στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) κάλεσε τους γιατρούς -μαζί με τους ασφαλισμένους- να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας «παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

http://www.youtube.com/watch?v=uoy1qVrdT1M

Γεωργιάδης: «Οποιος δεν παραδίδει δημόσια περιουσία αναλαμβάνει την ευθύνη»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι όσοι εργαζόμενοι προκαλέσουν φθορές στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ, θα αναγκαστούν να τις πληρώσουν από τον μισθό τους.

«Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega τη Δευτέρα (17/2) και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Εχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυϊατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν που δεν παρέδωσε».

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.

«Υποκριτικές οι αντιδράσεις»

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Star, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τις αντιδράσεις υποκριτικές. «Δεν υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Εχουμε χιλιάδες πολυϊατρεία σε όλη την Ελλάδα και ένα ή δύο είναι που αντιδρούν. Μην το μεγαλοποιούμε κιόλας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στο διευθυντή των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Δάφνης-Αγίου Δημητρίου και υποψήφιο δήμαρχο, Μανώλη Παπαδακάκη, τον κατηγόρησε ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία πάνω στον ΕΟΠΥΥ.

Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παπαδακάκη, ο οποίος τόνισε: «20 χρόνια ασχολούμαι ανιδιοτελώς με τα κοινά. Ηρθε τώρα ο κ. Γεωργιάδης να μου προσάψει ότι κάνω προεκλογικό αγώνα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για έναν μήνα, ο ΕΟΠΥΥ και το κράτος παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του, μέσω των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, μέσω των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

http://www.youtube.com/watch?v=pEQl0Fhs2YI#t=120

http://www.youtube.com/watch?v=_oTsSeiXFM4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει