Φαρμακοποιοί: Self test αρχικά μόνο σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς

Να μην προσέρχονται στα φαρμακεία κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους, αλλά μόνο στο κανονικό ωράριο, για την προμήθεια των self test κοροναϊού ζητά από τους πολίτες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι αρχικά θα χορηγούνται μόνο σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές Λυκείου, ώστε να μην προσέρχονται άλλες κατηγορίες πολιτών στα γκισέ.

Ειδικότερα, το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

Έκκληση στους δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.

Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς. Ολα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self test.

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self test σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει