Φυσικοί τρόποι να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ορμή

Η σεξουαλική ορμή, αυτό που ονομάζουμε «λίμπιντο», αρχίζει στην εφηβεία, αλλά για διάφορους λόγους μπορεί στη συνέχεια να μειωθεί, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Παράγοντες όπως η γήρανση, το στρες, οι ασθένειες, η χρήση ναρκωτικών, ακόμα και οι παρενέργειες κάποιων φαρμάκων  μπορεί να ευθύνονται γι’ αυτό. Υπάρχουν, όμως, φυσικοί τρόπο για να ενισχύσετε ξανά την σεξουαλική σας ορμή, είτε είστε άνδρας, είτε γυναίκα, χωρίς φάρμακα, μέσω μιας φυσικής προσέγγισης.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι:

Aσκηθείτε

Η άσκηση έχει μια σειρά από οφέλη για το σώμα. Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε τη μυϊκή σας δύναμη, να απελευθερώσετε την τεστοστερόνη σας, να ανεβάσετε τη διάθεσή σας, καθώς θα βλέπετε να βελτιώνεται η εικόνα του εαυτού σας. Επιπλέον, η άσκηση βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος προς τα γεννητικά σας όργανα.

Χαλαρώστε

Κάντε μερικές ασκήσεις χαλάρωσης. Αν η πεσμένη σας λίμπιντο οφείλεται στο στρες, τότε είναι καλό να συμμετάσχετε σε ορισμένες δραστηριότητες που μπορούν αποδεδειγμένα να το μειώσουν. Τέτοιες δραστηριότητες είναι γιόγκα, tai-chi, πιλάτες, διαλογισμός και εξορμήσεις στη φύση.

Δοκιμάστε ορισμένα βότανα

Υπάρχουν διάφορα φυτικά σκευάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ορμή, να θεραπεύσετε την ανικανότητα και να ανεβάσετε τη λίμπιντο. Ορισμένα απ’ αυτά περιλαμβάνουν το Yohimbe, το ginkgo biloba, το Dong Quai, το σιβηριανό ginseng και την μάκα του Περού.

Πειραματιστείτε με σεξουαλικές πρακτικές

Η πλήξη μπορεί συχνά να οδηγήσει σε απώλεια της σεξουαλικής ορμής. Δοκιμάστε νέα πράγματα, όπως το σεξ σε διαφορετικά μέρη ή τη χρησιμοποίηση κάποιων νέων παιχνιδιών. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει νέο ενδιαφέρον στην ερωτική σας ζωή που μέχρι τώρα μπορεί να της έλειπε.

Ενισχύστε τη λίμπιντό σας με συγκεκριμένες τροφές

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να πάτε πέρα από το… ψυγείο ή το ντουλάπι σας για να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας ορμή. Μερικές τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να ανεβάσετε τη λίμπιντο, όπως είναι τα στρείδια, οι μπανάνες, τα σύκα, το σκόρδο, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, η σοκολάτα και το σέλινο. Οι τροφές αυτές απελευθερώνουν σεξουαλικές ορμόνες και βοηθούν στα προβλήματα ανικανότητας, ενώ βελτιώνουν και την αντοχή.

Πετάξτε μακριά τα τσιγάρα

Το κάπνισμα είναι ήδη γνωστό πως έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στους πνεύμονες, ωστόσο μπορεί να μειώσει και τη σεξουαλική σας ορμή. Οταν καπνίζετε, το οξυγόνο που απαιτείται για την κυκλοφορία του αίματος εξαντλείται. Αυτή η έλλειψη κυκλοφορίας επηρεάζει όλες τις περιοχές του σώματος και, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει και τα γεννητικά όργανα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει