Η Φλόριντα έχει περισσότερα κέντρα σολάριουμ απ’ ό,τι εστιατόρια McDonald’s

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, όμως η Φλόριντα, παρόλο που είναι γνωστή ως η «Πολιτεία του Ηλιου», διαθέτει μια αξιοπρόσεκτη σειρά από επιλογές, όπου μπορεί κανείς να μαυρίσει με τεχνητές ακτίνες.

Η Φλόριντα διαθέτει περισσότερες εγκαταστάσεις για εσωτερικό μαύρισμα απ’ όσα είναι τα εστιατόρια McDonald’s, στη συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ενωσης.

Κι όλα αυτά σε μια εποχή που ο καρκίνος του δέρματος βρίσκεται σε έξαρση, που πληθαίνουν από παντού οι φωνές για το πόσο επικίνδυνο είναι το τεχνητό μαύρισμα και παρά το γεγονός ότι η πολιτεία της Φλόριντα έχει πολύ μεγάλη συχνότητα εμφάνισης μελανώματος.

Τα παράδοξα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Με τη Φλόριντα να διαθέτει 1.261 κέντρα για τεχνητό μαύρισμα, οι κάτοικοί της έχουν περισσότερα μέρη όπου μπορούν να πάνε για σολάριουμ, απ’ όσα φαρμακεία, τράπεζες και σούπερ μάρκετ διαθέτει η πολιτεία. Τα μόνα που… ξεπερνούν σε αριθμό τα κέντρα σολάριουμ, είναι τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ).

Επιπλέον, πολλές εγκαταστάσεις τεχνητού μαυρίσματος στη Φλόριντα βρίσκονται μέσα σε κέντρα αδυνατίσματος και επιχειρήσεις υπηρεσιών «ευεξίας», όπως αναφέρουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Μίλερ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, που έκαναν την έρευνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές «οι υπηρεσίες αυτές ισχυρίζονται ψευδώς ότι το μαύρισμα σε εσωτερικούς χώρους προάγει την υγεία και προστατεύει από την καρκινογόνο δράση».

Το 2010 σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ διαγνώστηκαν με καρκίνο του δέρματος 61.061 άτομα και σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την ίδια χρονιά 9.154 άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο του δέρματος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Φλόριντα έχει τη «δεύτερη υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης μελανώματος στη χώρα» και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχουν καν ηλικιακοί περιορισμοί για το εσωτερικό τεχνητό μαύρισμα.

Οι ερευνητές έγραψαν πως ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλές εγκαταστάσεις μαυρίσματος στη Φλόριντα βρίσκονται εντός κτιριακών συγκροτημάτων και διατίθενται σε φοιτητές. Περίπου το 94% από αυτά τα κτίρια προσφέρουν δωρεάν μαύρισμα στους ενοίκους τους, με μόνο περιορισμό το ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις μαυρίσματος μόνο μία φορά την ημέρα.

Δείτε παρακάτω τον αριθμό των σαλονιών μαυρίσματος στη Φλόριντα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στη χώρα, όπως τα κατέγραψε το ιατρικό περιοδικό JAMA:

florida

Μπορεί επίσης να σας αρέσει