Φούσκωμα μετά το φαγητό; Δοκίμασε Μηλόξυδο με Αυτόν τον Τρόπο για Άμεση Ανακούφιση!

Αν νιώθεις συχνά φούσκωμα ή έχεις αέρια μετά από γεύματα με όσπρια ή βαριά φαγητά, το μηλόξυδο μπορεί να είναι μια φυσική λύση που αξίζει να δοκιμάσεις. Η διατροφολόγος Palak Nagpal προτείνει τη χρήση ωμού, αφιλτράριστου μηλόξυδου με τη «μάνα» (δηλαδή το θολό ίζημα που περιέχει πρωτεΐνες, ένζυμα και ωφέλιμα βακτήρια), καθώς η οξύτητά του μπορεί να ενισχύσει τη χώνεψη, ειδικά σε άτομα με χαμηλά γαστρικά υγρά[1].
Πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά:
Ρίξε 1 κουταλιά της σούπας ωμό, αφιλτράριστο μηλόξυδο με τη «μάνα» σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό.
Πιες το με καλαμάκι για να προστατεύσεις τα δόντια σου.
Κατανάλωσέ το μισή ώρα πριν το φαγητό.
Επίλεξε ποιοτικό μηλόξυδο και απόφυγε γλυκά ξύδια ή gummies.
Μην το πίνεις αδιάλυτο για να αποφύγεις ερεθισμό στο στομάχι ή στα δόντια.
Αν και τα επιστημονικά δεδομένα για το μηλόξυδο και το φούσκωμα είναι περιορισμένα, πολλοί το χρησιμοποιούν ως φυσικό πεπτικό βοήθημα. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις PCOS, διαβήτη, αργής πέψης και «εκρήξεων» σακχάρου μετά τα γεύματα.
Extra tips για λιγότερο φούσκωμα:
Κατανάλωσε μικρότερες ποσότητες οσπρίων.
Μούλιασε τα όσπρια πριν το μαγείρεμα για να μειώσεις τα συστατικά που προκαλούν αέρια.
Πρόσθεσε μπαχαρικά όπως τζίντζερ ή κύμινο στο φαγητό.
Πίνε άφθονο νερό και τρώγε αργά, μασώντας καλά κάθε μπουκιά.
Αν το φούσκωμα επιμένει, συμβουλέψου γιατρό για να αποκλείσεις άλλα προβλήματα υγείας.
