Γεωργιάδης: Απαραίτητο και κοινωνικά δίκαιο το εισιτήριο των 25 ευρώ

Απαραίτητο θεωρεί το εισιτήριο των 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, που πιστεύει επίσης ότι είναι και ένα κοινωνικά δίκαιο μέτρο.

Σε δηλώσεις που έκανε το πρωί του Σαββάτου (4/1) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως ο νόμος αυτός έχει ψηφιστεί και δεν προέβλεπε εξαιρέσεις, που όμως τελικά υπήρξαν, μετά από τις διαπραγματεύσεις που έκανε η κυβέρνηση με την Τρόικα.

Σύμφωνα με τις εξαιρέσεις αυτές, δεν θα πληρώνουν τα 25 ευρώ οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας, άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας, με την επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου.

Τα 25 ευρώ θα πληρώνουν οι ασθενείς που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο και αν κάποια γυναίκα γεννάει και κάνει εισαγωγή και νοσηλεία.

Παράλληλα, τόνισε πως ο ίδιος θεωρεί άδικο το γεγονός ότι δεν εξαιρούνται από το μέτρο οι άνεργοι, οι φυλακισμένοι και οι νόμιμοι μετανάστες.

Σχετικά με το 1 ευρώ ανά συνταγή πρόσθεσε πως εξαιρούνται μόνο οι χρονίως πάσχοντες που είχαν μηδενική συνταγή στα φαρμακεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει