Γεωργιάδης: «Η επίσχεση θα σημάνει το τέλος συνεργασίας με ΕΟΠΥΥ»

Να μην προχωρήσουν σε επισχέσεις ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης από τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας, τονίζοντας πως διαφορετικά ίσως συζητηθεί η πρόταση της τρόικας για παύση συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που έδωσε ο υπουργός Υγείας στην εφημερίδα Realnews (13/10) και αφού τόνισε πως «ο Γιάννης Στουρνάρας θα πρέπει να μείνει υπουργός Οικονομικών για τα επόμενα δέκα χρόνια» και πως είναι ντροπή για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος να φορτώνουν στην τρόικα την ευθύνη για πράγματα που είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνουν, προκειμένου να μην βρεθούν σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους τους, απάντησε και στο θέμα της απειλής πολλών διαγνωστικών κέντρων ότι θα προχωρήσουν σε επισχέσεις στο τέλος Οκτωβρίου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας να επιδείξουν μεγαλύτερη ψυχραιμία και σύνεση και να μην κάνουν πράξη τις απειλές τους, καθώς και οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά:  «Εγώ ακούω τα περί επισχέσεων. Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Θέλω να καλέσω τους εκπροσώπους του χώρου της ιδιωτικής παροχής υγείας να δείξουν μεγαλύτερη σύνεση και ψυχραιμία. Διότι και οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση.

Εάν πράγματι ο χώρος της ιδιωτικής παροχής υγείας προχωρήσει σε μαζικές επισχέσεις εναντίον του ΕΟΠΥΥ, τότε ίσως θα πρέπει να συζητήσουμε στα σοβαρά την πρόταση της τρόικας να παύσει ο ΕΟΠΥΥ να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα υγείας και να επικεντρώσει όλους τους πόρους μόνο στις δημόσιες δομές.

Εάν κρίνουν οι ιδιωτικοί πάροχοι ότι δεν μπορούν να κάνουν δουλειές με τον ΕΟΠΥΥ, τότε ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να σκεφτεί ότι δεν μπορεί να κάνει δουλειές μαζί τους». δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες χαρακτήρισε «κλειδί» για την μείωση της ανεργίας, τόνισε ότι ο ίδιος πηγαίνει γρηγορότερα από το μνημόνιο.

«Εγώ στο υπουργείο Υγείας πηγαίνω πολύ γρήγορα, το Μνημόνιο πάει πολύ αργά», επισήμανε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει