Γεωργιάδης: «Εχω plan B που δεν θα αρέσει στους γιατρούς»

Προειδοποίηση προς τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ  έστειλε το πρωί της Πέμπτης (28/11) ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως δεν θα αφήσει κανέναν να «εκβιάζει το κράτος».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ o υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ένα «plan B που δεν θα αρέσει στους γιατρούς», διαμηνύοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται, «γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, βέβαια, σημείωσε πως είναι έτοιμος για διάλογο και πως το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό για συζητήσεις πάνω στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην ψηφοφορία για την τροπολογία που αποσκοπεί στη μείωση των τιμών των φαρμάκων στην αγορά, ο υπουργός Υγείας έριξε για μια ακόμα φορά πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πως με τα «ναι» στα 4 από τα 5 άρθρα ήθελε απλά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Υγεία, καθώς οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για την προσεχή Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή (28-29/11), αφού εκτός από τους γιατρούς των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει