Γεωργιάδης: Για 30 μέρες θα κλείσουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (video)

Σε διευκρινίσεις για τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως δεν βάζουν λουκέτο αλλά θα κλείσουν μόνο για 30 ημέρες και θα επανέλθουν υπό νέο καθεστώς.

«Από τη στιγμή που θα δημοσιευτεί ο νόμος στο ΦΕΚ, αυτό λογικά θα γίνει αύριο (Δευτέρα, 17/2), όλα τα πολυϊατρεία της χώρας, μηδενός εξαιρουμένου κλείνουν.  Κλείνουν για 30 μέρες, δεν κλείνουν για πάντα. Και θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς. Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», εξήγησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας την Κυριακή (16/2) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από τη Βοστώνη, όπου βρίσκεται.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις και στην ίδια θέση.

Οταν του επισημάνθηκε πως αυτό σημαίνει πως για 30 ημέρες θα υπάρχει «νεκρή ζώνη» στην υγεία, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ο κόσμος τρεις μήνες που κάνουν απεργία οι γιατροί πώς εξυπηρετείται; Τώρα τον πείραξε; Οπως εξυπηρετούνταν τρεις μήνες, δηλαδή από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που εξακολουθούν να λειτουργούν μέσω των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων και μέσω των Κέντρων Υγείας  του ΕΣΥ, με τον ίδιο τρόπο θα εξυπηρετούνται και τώρα για τον ένα μήνα που γίνεται η διοικητική συνένωση. Ολοι λοιπόν όσοι φώναζαν έπρεπε να διαμαρτύρονται και τους τρεις μήνες που γινόταν η απεργία».

Υποστήριξε ακόμα πως εκείνοι που τηλεφωνούν στο σταθμό και διαμαρτύρονται «είναι από κόμματα αριστερά που κάνουν φασαρία».

Ο υπουργός Υγείας, μίλησε ακόμα για την ξενάγησή του σε νοσοκομεία της Βοστώνης και τόνισε πως η Ελλάδα έχει πολλά ακόμα να μάθει.

http://www.youtube.com/watch?v=j6vlc2XvHxI

Μπορεί επίσης να σας αρέσει