Γιατί οι άνδρες κοιτάζουν τις άλλες γυναίκες;

Οταν ένας άντρας παντρεύεται, ανάμεσα στους γαμήλιους όρκους του περιλαμβάνεται και αυτός της πίστης απέναντι στη σύντροφό του. Ομως, ενώ η μοιχεία είναι εκτός ορίων, δεν συμβαίνει το ίδιο με το… κοίταγμα.

Πολλές γυναίκες δεν ενοχλούνται αν το μάτι του συντρόφου τους εντοπίσει ένα ωραίο κορίτσι και αρχίσει να το κοιτάζει, ενώ κάποιες άλλες ζηλεύουν και ενοχλούνται πάρα πολύ από μια τέτοια ενέργεια.

Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι λόγοι που οι άνδρες κοιτάζουν τις άλλες γυναίκες και κατά πόσο αυτό είναι κακό ή όχι:

Δεν είναι αμαρτία να κοιτάζεις

Οι γυναίκες βρίσκονται παντού και κάθε άνδρας που δεν είναι τυφλός δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό να τις κοιτάξει. Υπάρχει, όμως, διαφορά ανάμεσα στο κοιτάζω κάτι ωραίο και στο «κάνω κίνηση προσέγγισης». Ο θαυμασμός δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι άνδρες που κοιτάζουν τις άλλες γυναίκες, επιθυμούν αυτό που βλέπουν. Βεβαίως, παίζει ρόλο και ο τρόπος που αυτό γίνεται. Αν ένας άνδρας συνοδεύει μια γυναίκα, δεν επιτρέπεται να γυρίζει το κεφάλι του σαν… φάρος περιπολικού κάθε φορά που περνάει ένα θηλυκό. Αν μη τι άλλο δεν είναι σωστό για τη συνοδό του, αλλά ούτε και για τον ίδιο. Πολλές φορές μάλιστα είναι αυτό που ενοχλεί μια γυναίκα, η οποία σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να του εξηγήσει διεξοδικά ότι αν δεν μπορεί να κόψει το… χούι, θα πρέπει να φροντίσει τουλάχιστον να είναι πιο διακριτικός.

Γιατί μπορεί να τον ενδιαφέρει;

Πολλές φορές ένας άνδρας δεν κοιτάζει μια άλλη γυναίκα υποχρεωτικά επειδή του άρεσε. Ανάλογα με την καριέρα του, μια γυναίκα θα μπορούσε να τον ενδιαφέρει για επαγγελματικούς λόγους. Ένας στυλίστας θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για το χτένισμα και τα ρούχα της, ένας υποδηματοποιός θα μπορούσε να παρακολουθεί τα παπούτσια της, ένας φωτογράφος θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για «όλο το πακέτο». Μερικές φορές υπάρχει μια λογική εξήγηση γιατί οι άνδρες παρατηρούν τις άλλες γυναίκες.

Θέμα υπερηφάνειας

Ενας άνδρας θα μπορούσε ενώ κοιτάζει μια γυναίκα να τη συγκρίνει με εσάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι σας βρίσκει υποδεέστερη. Θα μπορούσε να σκεφτεί ότι είστε καλύτερη απ’ αυτήν, ότι έχετε ωραιότερο χαμόγελο ή ότι είστε πιο κομψή και φίνα. Αν εσείς υποθέτετε κάθε φορά πως είστε χαμένη σε μια σύγκριση με μια άλλη γυναίκα, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το θέμα της αυτοπεποίθησής σας.

Προπάντων ειλικρίνεια

Θέλετε να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας; Εσείς δεν κοιτάζετε άλλους άνδρες; Αν ένας άνδρας είναι ιδιαίτερα όμορφος, ψηλός ή ακόμα κι αν είναι απίστευτα παχύσαρκος, θα το παρατηρήσετε. Οι γυναίκες συνήθως σπάνια κρύβουν τον θαυμασμό τους για έναν ωραίο ηθοποιό ή τραγουδιστή. Οι άνδρες προτιμούν κάτι πιο… γήινο που περνάει από δίπλα τους, γιατί θεωρούν πως οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες είναι μακριά από την… ακτίνα δράσης τους.

Αιφνιδιασμός

Αν σας ενοχλεί που ο σύντροφός σας κοιτάζει τριγύρω τις άλλες γυναίκες, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση. Πλησιάστε το αντικείμενο του… πόθου του και πείτε της πως ο σύντροφός σας τη θαυμάζει και θέλει να τη γνωρίσει. Το πιο πιθανό είναι ο ίδιος να κοκκινίσει από ντροπή και εκείνη να χαμογελάσει και να αρνηθεί ευγενικά. Μπορεί αυτό να σας οδηγήσει σε καβγά στο σπίτι, αλλά το βέβαιο είναι πως μετά θα το σκεφτεί δύο φορές προτού ξανακοιτάξει, τουλάχιστον με τρόπο που δεν είναι διακριτικός και εσείς αισθάνεστε ότι σας προσβάλλει.

Και οι γυναίκες κοιτάζουν τις άλλες γυναίκες

Οι γυναίκες μπορεί να ενοχλούνται όταν ο σύντροφός τους κοιτάζει άλλες γυναίκες, αλλά θα πρέπει να μην ξεχνάνε ότι και οι ίδιες παρατηρούν άλλες γυναίκες. Οταν μια γυναίκα βλέπει μια άλλη γυναίκα, θα παρατηρήσει τα μαλλιά της, το μακιγιάζ της, τα ρούχα της, την πολύ κοντή φούστα της, τη σιλουέτα της. Μερικές γυναίκες, μάλιστα, ζητούν και από τον σύντροφό τους να κοιτάξει μια γυναίκα που τους έχει τραβήξει την προσοχή και σχολιάζουν κάτι πάνω της, ζητώντας και τη γνώμη του.

Τελικά, γιατί οι άνδρες κοιτάζουν τις άλλες γυναίκες; Επειδή είναι εκεί γύρω και κυκλοφορούν γύρω τους! Πολύ απλά είναι στη φύση τους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το συνηθίσετε…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει