Γνωρίστε τη νέα σούπερ τροφή: Το… Βρυξελλοκάλε

Ενα υβρίδιο που συνδυάζει το λαχανάκι Βρυξελλών και το ρωσικό κόκκινο (μωβ) κατσαρό λάχανο, το γνωστό «κάλε» (ή κέιλ αγγλιστί) έχει δημιουργήσει αίσθηση και θεωρείται… Brangelina των λαχανικών.

Το… Βρυξελλοκάλε (BrusselKale) έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στα μανάβικα των ΗΠΑ και οι πρώτες εντυπώσεις απ’ αυτό είναι εκρηκτικές.

Το BrusellKale αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία με παλαιότερες τεχνικές αναπαραγωγής από κατσαρό λάχανο που μοιάζει σαν μπουμπούκια που ανθίζουν και έχει πράσινα και μωβ φύλλα και από λαχανάκια Βρυξελλών που είναι ιδιαίτερα μεγάλα, κυρίως την περίοδο των διακοπών, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας βλαστός με πιο λεπτή γεύση.

Στις ΗΠΑ κυκλοφορεί ήδη από διαφορετικά brand names, ωστόσο η επίσημη εμφάνιση του συγκεκριμένου υβριδίου θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο, ενδεχομένως κάτω από άλλο όνομα.

brusselkale1

Η γεύση του θυμίζει λιγότερο λαχανάκι Βρυξελλών και έχει περισσότερο την ελαφρά πικάντικη γεύση και την απαλότερη υφή του κατσαρού λάχανου.

Αυτά όσον αφορά την κατανάλωσή του ως ωμό λαχανικό. Η έκπληξη έρχεται όταν επιχειρήσει κανείς να το σοτάρει σε ελαιόλαδο και να το μαγειρέψει. Περιέργως τα φύλλα του δεν συρρικνώνονται και δεν χρειάζεται να τα ξεχωρίσει κανείς από το βλαστό και να τα μαγειρέψει ξεχωριστά, ενώ αρκεί απλά να τα πλύνει και να ρίξει στο τηγάνι χωρίς το χρονοβόρο κλάδεμα που γίνεται στα λαχανάκια Βρυξελλών.

Οσον αφορά την τυπική σαλάτα, έχει τη γεύση του κατσαρού λάχανου με τη διαφορά ότι είναι λιγότερο πικρό.

Συνολικά, η νέα σούπερ τροφή μαγειρεύεται πιο εύκολα και έχει καλύτερη γεύση από το λαχανάκι Βρυξελλών και το κατσαρό λάχανο, ενώ οι βλαστοί του περιέχουν διπλάσια ποσότητα βιταμινών Β6 και C από το παραδοσιακό λαχανάκι Βρυξελλών.

Αναμονή, λοιπόν, μέχρι το φθινόπωρο…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει