Μια απλή απόλαυση με μαϊντανό και ελιές πάνω σε ψητό τόνο. Ενα πιάτο άκρως υγιεινό με ελάχιστες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορείτε να το σερβίρετε με ψητά λαχανικά και πατάτες στον ατμό.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά
Για τη σάλτσα ελιάς
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλινο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον ψητό τόνο
800 gr φιλέτο τόνου καθαρισμένο και κομμένο σε 6 κομμάτια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας παρθένο έξτρα ελαιόλαδο
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα ελιάς: Συνδυάστε το μαϊντανό, τις ελιές, το σέλινο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
Για τον τόνο: Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία
Αλείψτε τον τόνο με λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τον στο γκριλ, μέχρις ότου ψηθεί και από τις δύο πλευρές, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε βάζοντας από πάνω τη σάλτσα ελιάς και τις φέτες λεμονιού.
Συμβουλή: H σάλτσα ελιάς θα διατηρηθεί μέχρι 1 ώρα.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 184
Λιπαρά: 5 g
Κορεσμένα λιπαρά: 1 g
Φυτικές ίνες: 4 g
Χοληστερόλη: 60 mg
Nάτριο: 266 mg
Yδατάνθρακες: 1 g
Πρωτεΐνες: 31 g