Ενα πραγματικά απολαυστικό γλυκό, γεμάτο σοκολάτα και φουντούκι που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι παρασκευάζεται χωρίς αλεύρι!
Επιθυμήσατε ένα γλυκό με σοκολάτα; Γιατί να μη το φτιάξετε μόνοι σας μέσα σε μόλις μία με μιάμιση ώρα; Χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αλεύρι, αλλά μόνο καθαρή, ατόφια, απολαυστική και υγιεινή μαύρη σοκολάτα, υπέροχα συνδυασμένη με τη γεύση φουντουκιού. Δύο γεύσεις αρμονικά συνδυασμένες, που θα λιώνουν στο στόμα σαν γλυκιά… αμαρτία.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά
Μερίδες: 10
Υλικά
• 200g μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
• 150g βούτυρο, ψιλοκομμένο
• 6 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
• 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
• 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα φουντουκιού
• Κρέμα για σερβίρισμα
Γλάσο σοκολάτας
• 300g μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
• 2/3 φλιτζανιού κρέμα
Οδηγίες
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C / 150° C. Λιπάνετε ένα σκεύος για κέικ με βάση 20cm, με βάθος περίπου 6cm και απλώστε κάτω και στα πλευρά του χαρτί ψησίματος.
• Αναμειγνύετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά.
• Τοποθετήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, κτυπήστε μέχρι να φτιάξετε ένα παχύ κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας. Χτυπήστε τα για να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε το τρίμμα φουντουκιού και ανακατέψτε τα ξανά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
• Τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ και με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν αφρός. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ανακατέψτε το ένα τρίτο των ασπραδιών στο μείγμα της σοκολάτας. Στη συνέχεια, ανακατέψτε προσεκτικά το υπόλοιπο μείγμα των ασπραδιών με το μείγμα της σοκολάτας.
• Ρίξτε το μείγμα στο στρογγυλό σκεύος που έχετε προθερμάνει. Ψήστε το για περίπου μία ώρα ή μέχρι να βγει στεγνό χωρίς κολλημένο επάνω του μέρος του μείγματος, το μαχαίρι που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ για να δείτε πώς πάει το ψήσιμο. Οταν είναι έτοιμο, αφήστε το στο σκεύος για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε το κάπου να κρυώσει.
• Ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας. Τοποθετήστε τη σοκολάτα και την κρέμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνέχεια για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Απλώστε στο πάνω μέρος και στο πλάι του κέικ. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
• Σερβίρετε μαζί με την κρέμα.
Διατροφικά στοιχεία
Λιπαρά: 44,1g
Κορεσμένα λιπαρά: 22,6g
Ινες: 1,8g
Xoληστερόλη: 176mg
Νάτριο: 180mg
Υδατάνθρακες: 46,6g
Πρωτεΐνη: 8,6g