Ενα πανεύκολο σπιτικό σνακ με πολλά θρεπτικά συστατικά και ελάχιστες θερμίδες που προετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά
Θέλετε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο σπιτικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας ή για να προσφέρετε στα παιδιά σας κάτι υγιεινό και θρεπτικό; Θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο για τους καλεσμένους σας ή για εσάς τους ίδιους, χωρίς πολλές θερμίδες;
Τα σπιτικά ταρτάκια θαλασσινών με γαρίδες και καβουρόψιχα είναι η απόλυτη λύση. Εχουν μόλις 35 θερμίδες ανά ταρτάκι, ελάχιστα λιπαρά, ενώ είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες.
Το ακόμα πιο ελκυστικό; Είναι έτοιμα μέσα σε ένα τέταρτο!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 30
Yλικά
• 180 γραμμάρια ψίχα καβουριού, στραγγισμένη
• 1 φλιτζάνι καρδιές μαριναρισμένης αγκινάρας, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
• 1 φλιτζάνι τυρί Φιλαδέλφεια (ή άλλο της αρεσκείας σας) με χορταρικά και σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
• 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
• ½ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα θαλασσινών
• 30 κομμάτια κατεψυγμένες έτοιμες βάσεις για ταρτάκια
• 150 γρ. μικρές κατεψυγμένες καθαρισμένες γαρίδες, πλυμένες και στραγγισμένες
• Φρέσκος μαϊντανός
Oδηγίες
• Ξεπαγώνετε τις βάσεις για τα ταρτάκια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα τοποθετείτε σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφινς.
• Κόβετε τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύμης, σκεπάζετε τη ζύμη και ρίχνετε όσπρια ή ρύζι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά. Βγάζετε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνετε τις βάσεις να κρυώσουν.
• Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατεύετε το καβούρι, τις αγκινάρες, το τυρί, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι και τα καρυκεύματα
• Απλώνετε το μείγμα πάνω στα ταρτάκια
• Πριν σερβίρετε, τοποθετείτε στην κορυφή του μείγματος γαρίδες και μαϊντανό.
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 35 (ανά ταρτάκι)
Συνολικό λίπος: 1 1/2g
Χοληστερόλη: 10 mg
Νάτριο: 80 mg
Yδατάνθρακες: 3g
Πρωτεΐνη: 2g