Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: «Αναμένουμε τη δημόσια δήλωση διάψευσης»

Σε έκτακτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα (11/11) με εκπροσώπους του Ιατρικού Κλάδου διέψευσε τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου που έκαναν λόγο για απολύσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, στην οποία συμμετείχαν η  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά και ο αντιπρόεδρος της ΠΟ-ΣΕΥΠΙΚΑ, Ιωάννης Χρονόπουλος, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως ουδεμία απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα γίνει και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί και σε δημόσια δήλωση σχετικά με το γεγονός.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά του οποίου προεδρεύει η κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά -γνωστή για τους αγώνες της στο χώρο του ιατρικού συνδικαλισμού και δυναμική μαχήτρια, τόσο για τα συμφέροντα του κλάδου, όσο και για την φροντίδα των ασθενών- εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε πως αναμένει τόσο τη δημόσια δήλωση διάψευσης του υπουργού Υγείας, όσο και τον ουσιαστικό διάλογο για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επισήμανε, επίσης, ότι δεν περισσεύει καμία θέση ή ειδικότητα γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύσει με συνέπεια το εργασιακό και επιστημονικό έργο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφέρει τα εξής:

Ο υπουργός Υγείας σε έκτακτη συνάντηση που είχε σήμερα 11-11-13 με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στην οποία συμμετείχε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟ-ΣΕΥΠΙΚΑ, διέψευσε τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο και ανακοίνωσε ότι ουδεμία απόλυση ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα γίνει και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί άμεσα σε δημόσια δήλωση περί αυτού.

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης της ΠΦΥ, είπε ότι θα συζητηθεί με τον ΠΙΣ και τα θεσμικά όργανα.

Αναμένουμε τόσο τη δήλωση διάψευσης, όσο και τον ουσιαστικό διάλογο για την αναδιοργάνωση της ΠΦΥ, βάσει των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν.

Ουδεμία θέση εργαζόμενου περισσεύει από τον ΕΟΠΥΥ, ούτε καμία ειδικότητα ιατρού. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και η Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού πρέπει να είναι επαρκής και ασφαλής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θα προστατεύσει με συνέπεια το εργασιακό και επιστημονικό έργο των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ ιατρών, καθώς και των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                         ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει