ΙΣΑ: «Κόκκινη γραμμή η τήρηση του λόγου του υπουργού Υγείας»

Σφοδρή στα όρια της εξέγερσης θα είναι η αντίδραση του Ιατρικού Σώματος σε περίπτωση που επιχειρηθεί σχέδιο απομάκρυνσης γιατρών από μονάδες του ΕΣΥ προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Aθηνών, με ανακοίνωσή του.

Οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητά την απόλυση 1.200 γιατρών, προκειμένου να συμπληρωθούν οι 4.000 απολύσεις που ζητά η Τρόικα να γίνουν ως το τέλος του έτους, έχουν ξεσηκώσει τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που ζητά από τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να τηρήσει το λόγο του ότι δεν θα απολυθούν γιατροί από το ΕΣΥ.

Παράλληλα, τονίζει πως το Ιατρικό Σώμα δεν είναι διατεθειμένο «να ανεχθεί άλλο αυτή την καθολική επαγγελματική απαξίωση και την κοροϊδία» και προειδοποιεί πως «τα όρια της αντοχής και της ανοχής έφτασαν στο τέλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρει τα εξής:

«Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η τήρηση του λόγου του υπουργού Υγείας πως δε θα απολυθούν γιατροί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η αντίδραση του Ιατρικού Σώματος σε ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί σχεδίου απομάκρυνσης ακόμη 1.200 γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, είναι σφοδρή και αναμένεται να εξελιχθεί σφοδρότερη και να φτάσει στα όρια της εξέγερσης.

Μετά την επαγγελματική ομηρία απλήρωτων γιατρών 3 χρόνων και την ιατρική ανεργία που έχει κάνει 7.000 γιατρούς της Αθήνας μετανάστες, τώρα εξαγγέλλονται κι άλλες απολύσεις. Είναι ντροπή και όνειδος.

Και δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την καθολική επαγγελματική απαξίωση, ούτε και την κοροϊδία αλληλοαναιρούμενων εξαγγελιών που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις λογιστικές επιθυμίες της Τρόικας, ποδοπατώντας το ιατρικό σώμα και αφανίζοντας τους λειτουργούς Υγείας. Προειδοποιούμε ότι τα όρια της αντοχής μας και τη ανοχής μας έφτασαν στο τέλος.

Σε μια χώρα, με τόσες ελλείψεις στην Περίθαλψη, με αρρώστους που πεθαίνουν στις εφημερίες, επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό και είναι χαλασμένοι οι τομογράφοι, σε μια χώρα που διασωληνωμένοι άρρωστοι στα ράντζα καταλήγουν χωρίς υποστήριξη Μονάδας, σε μια χώρα που χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου μεγαλώνουν χωρίς γιατρό και φάρμακα, είναι αδιανόητο να πετιούνται οι γιατροί στο δρόμο!!!

Περιμένουμε, ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, να κάνει πράξει αυτά που εξήγγειλε, περί μετακινήσεων και όχι απολύσεων, του ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με την πυκνότητα του πληθυσμού.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας θα μας βρει αντίθετους: το ΙΑΤΡΙΚΟ σώμα θα συσπειρωθεί και πάλι σε ένα Πανυγειονομικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τα δίκαια δικαιώματα γιατρών και ασθενών, με στόχο τη διασφάλιση μιας ισότιμης περίθαλψης και τη διατήρηση της εργασίας όλων των λειτουργών υγείας.

Ελπίζουμε, οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα να πετύχουν το αυτονόητο και η οικονομική κρίση να μην οδηγήσει στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ χιλιάδων αρρώστων και γιατρών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει