Και το όνομα αυτού: Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμος ο νέος πρωτοβάθμιος φορέας υγείας που πρόκειται να αντικαταστήσει τον ΕΟΠΥΥ και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα ονομάζεται Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οπως ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο νέος φορέας θα λάβει την τελική του μορφή μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση του προσωπικού (υγειονομικό, διοικητικό και ιατρικό) του ΕΟΠΥΥ στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας ο νέος φορέας θα αγοράζει τις υπηρεσίες υγείας από το ΕΣΥ ή τους ιδιώτες στο χώρο της υγείας και θα τις παρέχει στους ασφαλισμένους.

Σε πρώτη φάση τον βασικό κορμό του θα τον αποτελέσουν τα κέντρα υγείας και τα Πολυϊατρεία, ενώ αναβαθμισμένος θα είναι ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού.

Αναμένεται να χρειαστούν γύρω στους 3.000 οικογενειακούς γιατρούς, οι οποίοι θα προέρχονται από τα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα Κέντρα Υγείας, ενώ μπορεί να είναι και ιδιώτες συμβεβλημένοι με το νέο φορέα.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του κανένας γιατρός, αλλά θα πρέπει να επιλέξει εάν επιθυμεί να εργαστεί με ωράριο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Οι παραπάνω αλλαγές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που τελικά αντί για την Παρασκευή (10/1) θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα (12/1) και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει