Καθαιρέθηκε από το Αγλαΐα Κυριακού ο Τομπούλογλου, πήρε νέα προθεσμία να απολογηθεί

Προθεσμία να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε για το Σάββατο (28/12) από την ανακρίτρια ο πρώην Πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω παραμονή Χριστουγέννων να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ.

Ο Χάρης Τομπούλογλου που συνελήφθη σε καφετέρια από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρίας, είπε την Παρασκευή (27/12) ότι «η δικαιοσύνη θα λάμψει».

Ο κ. Τομπούλογλου καθαιρέθηκε από πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού, ενώ παράλληλα απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Εθνική Τράπεζα, όπου ήταν χαμηλόβαθμος υπάλληλος, μετά από εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ, Αλέξανδρου Τουρκολιά και αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνσή του.

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρέπει το θλιβερό περιστατικό να χρεωθεί στο νοσοκομείο

Οπως δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Χάρης Τομπούλογλου αποτελεί παρελθόν για το νοσοκομείο, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως ένα από τα «διαμάντια» του ΕΣΥ.

Το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε να αφαιρεθεί από τον Χάρη Τομπούλογλου και η ιδιότητα του μόνιμου μέλους του συμβουλίου, όπως προβλέπει το ειδικό καθεστώς για τα ιδρύματα και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να επισπεύσει τη διαδικασία για την αντικατάστασή του.

Για τα περί δωρεάς που ισχυρίζεται ο Τομπούλογλου, ο υπουργός είπε: «Δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΔΣ ή ένας διοικητής να εισπράξει χρήματα από δωρεά. Η δωρεά για να γίνει πρέπει να έχει προηγηθεί αποδοχή της από το ΔΣ και να γνωρίζουν όλοι ποιος δίνει τα χρήματα, γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει