Κοροναϊός: Παρενέργειες που δείχνουν ότι το εμβόλιο λειτουργεί

Ενώ ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως και οι πολίτες ανησυχούν για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων οι ειδικοί των Αμερικανικών Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υποστηρίζουν πως κάποιες παρενέργειες του εμβολιασμού είναι θετικές!

Πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να καταλάβει ο εμβολιασθείς ότι το εμβόλιο που έκανε λειτουργεί όπως πρέπει.

Η δρ Αμάντα Κον, μέλος του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νοσημάτων του CDC, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες παρενέργειες που πρέπει να προσέξουν όλοι άνθρωποι όταν κάνουν το εμβόλιο Covid-19, όχι όμως για κακό αλλά για καλό!

Ποιες είναι αυτές οι παρενέργειες;

Πόνος στο σημείο της ένεσης

Η πρώτη ανεπιθύμητη ενέργεια σύμφωνα με την δρα Κον είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης. «Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να νιώσετε αρκετό πόνο», προειδοποίησε.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και αξιωματούχους από το Prince George’s County στο Maryland, ο επικεφαλής σύμβουλος περί Covid-19 του Λευκού Οίκου, δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι είχε και ο ίδιος αυτή την παρενέργεια μετά και από τις δύο δόσεις του εμβολίου Covid-19 που έκανε. Ο πόνος διήρκεσε πάνω από 24 ώρες στον ίδιο, αλλά αυτό ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Κόπωση, ατονία

Η δρ Κον είπε ότι η κόπωση είναι ένας άλλος δείκτης ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα κάνει τη δουλειά του αφότου εμβολιαστείτε. Αν και ο δρ Φάουτσι δεν βίωσε κάτι τέτοιο μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, του συνέβη μετά τη δεύτερη. «Προς το βράδυ, άρχισα να νιώθω λίγο κουρασμένος», είπε.

Χαμηλός πυρετός

Η τελευταία ανεπιθύμητη ενέργεια σύμφωνα με τη δρα Κον είναι ο χαμηλός πυρετός που δεν ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Αν και ο δρ Φάουτσι δεν βίωσε προσωπικά αυτήν την παρενέργεια από τους εμβολιασμούς Covid-19, αναγνώρισε ότι ορισμένοι άλλοι μπορεί σίγουρα να εκδηλώσουν τέτοιο πυρετό.

Σύμφωνα με τη δρα Κον, όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα πρέπει να λήξουν εντός δύο ημερών. Όπως συνέβη και με τον δρα Φάουτσι, η δρ Κον σημείωσε ότι ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει κάποια αντίδραση στο εμβόλιο αμέσως μετά την πρώτη δόση, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα έχει καθόλου.

«Πολλοί έχουν ήπιες αντιδράσεις στα εμβόλια, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση», εξήγησε.

Κι ενώ οι παρενέργειες μετά το εμβόλιο μπορεί να είναι δυσάρεστες, η δρ Κον διαβεβαίωσε ότι δεν είναι τίποτα ανησυχητικό: «Είναι το σώμα σας που χτίζει μια ανοσολογική αντίδραση στην πρωτεΐνη που μιμείται την Covid-19», τόνισε.

Πηγές: https://bestlifeonline.com, https://www.cdc.gov

Μπορεί επίσης να σας αρέσει