Κοροναϊός: Τι πρέπει να τρώμε στη διάρκεια της καραντίνας

Στον σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή μας η διατροφή, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε την περίοδο της καραντίνας, λόγω του κοροναϊού, αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η καραντίνα είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή», είπε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κοροναϊό.

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινου κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών», είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους», τόνισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει