Λαζάνια στο τηγάνι με ζαμπόν και τυρί

Μια γρήγορη έκδοση ενός κλασικού πιάτου με μειωμένα λιπαρά, που διατηρεί την αυθεντική γεύση

Σε ποιον, άραγε, δεν αρέσουν τα ζυμαρικά και ιδιαίτερα τα λαζάνια, ένα κλασικό ιταλικό πιάτο. Πρόκειται όμως για μια τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και ανάλογα με τον τρόπο που θα μαγειρευτούν (συνήθως με κιμά) έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Οχι όμως αυτό το πιάτο που σας προτείνουμε. Είναι μεν το κλασικό πιάτο, που σημαίνει ότι διαθέτει την αυθεντική λατρεμένη γεύση, αλλά παράλληλα είναι προσεγμένο διατροφικά, ώστε να μπορεί να το απολαύσει ο οποιοσδήποτε. Το ακόμα πιο ελκυστικό; Μαγειρεύεται γρήγορα, μέσα σε μόλις μισή ώρα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες

1 κόκκινη πιπεριά καμπάνα ψιλοκομμένη

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

410g αποφλοιωμένα ντοματάκια

3 φύλλα λαζάνια κομμένα στο ένα τρίτο

125g light τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

100g ζαμπόν

¾ φλιτζανιού αλμυρό τυρί (light) της αρεσκείας σας (πεκορίνο, κεφαλοτύρι κ.λπ.) τριμμένο

Ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρέψτε ανακατεύοντάς τα για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη ρίγανη και τα ντοματάκια. Ρίξτε αλάτι και μαγειρέψτε για 2 ακόμα λεπτά ή μέχρις ότου να ζεσταθούν. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Σκουπίστε το τηγάνι.

Απλώστε στη μία πλευρά των λαζανιών το τυρί Φιλαδέλφεια. Βάλτε και το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Τοποθετήστε δύο κομμάτια λαζάνια στη βάση του τηγανιού (το τυρί να βρίσκεται στο πάνω μέρος τους). Βάλτε από πάνω το 1/3 του ζαμπόν και στη συνέχεια βάλτε το ένα τέταρτο από το μείγμα ντομάτας. Επαναλάβετε την ίδια κίνηση δημιουργώντας με τα λαζάνια στρώματα που μέσα θα περιέχουν το κρεμώδες τυρί, το ζαμπόν και το μείγμα ντομάτας. Πασπαλίστε στην κορυφή με το αλμυρό τυρί. Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.

Προθερμάνετε το τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Βάλτε μέσα τα λαζάνια και μαγειρέψτε τα σκεπασμένα για 8 με 10 λεπτά ή μέχρις ότου τα φύλλα από τα λαζάνια γίνουν τρυφερά. Αφαιρέστε το σκέπασμα.

Βάλτε τα στο γκριλ για πέντε με 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσό χρώμα. Πασπαλίστε με μαϊντανό. Σερβίρετε.

Διατροφικά στοιχεία

Λιπαρά: 13,2g

Κορεσμένα λιπαρά: 7,2g

Φυτικές Ινες: 5,2g

Πρωτεΐνη: 18,4g

Χοληστερόλη: 26mg

Νάτριο: 747mg

Υδατάνθρακες (σύνολο): 25,4 g

Μπορεί επίσης να σας αρέσει