Μετάλλαξη Omicron: Πιθανό σύμπτωμα η υπνική παράλυση

Την πιθανότητα τα συμπτώματα της νόσησης με το ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος Omicron του κοροναϊού να περιλαμβάνουν την υπνική παράλυση, αναδεικνύουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Οι συχνές κλινικές εκδηλώσεις της Covid-19 με την παραλλαγή αυτή περιλαμβάνουν τον πονόλαιμο, ήπιους μυϊκούς πόνους, ξηρό βήχα και νυχτερινές εφιδρώσεις, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την Mirror, ωστόσο, πληθαίνουν οι αναφορές για ένα νέο σύμπτωμα της Omicron, το οποίο διαταράσσει τον ύπνο τους, καθώς τα κρούσματα στη Βρετανία συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ο λόγος για την υπνική παράλυση, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή στα αρχικά στάδια του ύπνου.

Η ειδικός στην υπνοθεραπεία Dr Kat Lederly δηλώνει, δε, ότι μπορεί η ίδια η μόλυνση από τον ιό να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ρυθμίζει τον ύπνο.

Ωστόσο, «εάν υπάρχει αύξηση της υπνικής παράλυσης, νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο άγχος που προκύπτει από τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωή μας αυτή τη στιγμή, την αβεβαιότητα και το άγχος που αντιμετωπίζουμε» όπως είπε η ίδια στη Mail Online.

Τα παραπάνω επηρεάζουν τον ύπνο μας, πρόσθεσε.

Επισημαίνεται πως βρετανική μελέτη επίσης διαπίστωσε σημαντική αύξηση στις διαταραχές ύπνου μεταξύ των ασθενών με κορονοϊό, κατά τις ίδιες πηγές, ωστόσο, και σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτιμήθηκε πως τυχόν εμφάνιση της υπνικής παράλυσης θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια των αλλαγών που έχει επιφέρει στον τρόπο ζωής η πανδημία, όπως η καραντίνα και άλλα περιοριστικά μέτρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει