Μπορεί η στυτική δυσλειτουργία να υποδηλώνει διαβήτη;

Δεν μπορείτε με τίποτα να πάρετε τα… πάνω σας; H απογοητευμένη ερωτική παρτενέρ είναι η μικρότερη ανησυχία σας. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συνδέεται με το διαβήτη κι αυτό ναι, είναι ανησυχητικό.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Clinical Research in Cardiology οι νέοι άνδρες κάτω των 40 που είχαν στυτική δυσλειτουργία, είχαν υψηλότερη συστολική αρτηριακή πίεση, αντίσταση στην ινσουλίνη και χοληστερόλη, καθώς και μια ταχεία σκλήρυνση των αρτηριών σε σύγκριση με άνδρες της ίδιας ηλικίας χωρίς προβλήματα στύσης.

Οι ερευνητές λένε ότι όλα ξεκινούν με την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει με την πάροδο του χρόνου σε διαβήτη. Ο διαβήτης επηρεάζει αρνητικά τις αρτηρίες και σας βάζει σε κίνδυνο για υψηλή πίεση του αίματος, που τελικά ανεβάζει τις πιθανότητές σας για καρδιαγγειακή νόσο. Και όπως εύκολα μπορείτε να μαντέψετε η καρδιαγγειακή υγεία είναι αναμφισβήτητα ο νούμερο ένα λόγος για να έχετε στυτική δυσλειτουργία.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να σταματήσει κανείς την αντίσταση στην ινσουλίνη με δύο βήματα. Να ξεκινήσει γυμναστική και να ακολουθήσει μια υγιεινή διατροφή. Πρόσφατη έρευνα από το Πρόγραμμα Πρόληψης Διαβήτη διαπίστωσε πως η απώλεια βάρους ενός ανθρώπου κατά 7% (αντιστοιχεί σε περίπου 6 κιλά για έναν άνδρα 90 κιλών) σε συνδυασμό με περπάτημα για 30 λεπτά την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 50%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει