Νέα ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση – απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας ελαιόλαδου που περιέχει πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, απαίτησε ο ΕΦΕΤ καλώντας τους καταναλωτές να μη το καταναλώσουν.

Πιο συγκεκριμένα, την ύπαρξη πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων σε διακινούμενο ελαιόλαδο σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του κράτους.

Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται πως πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 Lt., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria ΑΕ, με έδρα Ν. Ψυχικό Αττικής, για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως το ελαιόλαδο αυτό έχει αποσυρθεί, ενώ οι πολίτες που το έχουν ήδη προμηθευτεί καλούνται να μη το καταναλώσουν.

MESTO

Μπορεί επίσης να σας αρέσει