Νέα έρευνα: Τα παιδιά μολύνονται από κοροναϊό το ίδιο συχνά με τους ενήλικες

Μια νέα μελέτη που διενεργήθηκε με μαζικά τεστ σε σχολεία της Αυστρίας και προδημοσιεύεται από το περιοδικό Der Spiegel έρχεται να ανατρέψει για μια ακόμα φορά όσα πιστεύουμε για την δυνατότητα μόλυνσης των παιδιών από κοροναϊό.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη τα παιδιά μολύνονται το ίδιο συχνά με τους ενήλικες, κάτι που σημαίνει πως αποτελεί κίνδυνο το άνοιγμα των σχολείων, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Τα σχολεία δεν αποτελούν νησί των ευλογημένων. Αν δεν τα κλείσουμε, τότε διατρέχουμε σημαντικό κίνδυνο», δηλώνει χαρακτηριστικά στο περιοδικό ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Μίχαελ Βάγκνερ και τονίζει ότι θα πρέπει κατόπιν να γίνει ειλικρινής ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο των σχολείων στη μετάδοση του ιού.

Επιπλέον, επισημαίνει ο κ. Βάγκνερ, αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνον εφόσον και ο γενικός πληθυσμός εγκαταλείψει πολλές από τις καθημερινές του συνήθειες, οι οποίες θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».

Τα παιδιά, εξηγεί ο Αυστριακός μικροβιολόγος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αντανακλούν την επιδημιολογική κατάσταση του περιβάλλοντός τους.

«Επειδή ωστόσο είναι συνήθως ασυμπτωματικά, ελέγχονται και λιγότερο με τεστ», με αποτέλεσμα, όπως τονίζει, να υπάρχουν πιθανότατα πάρα πολλές περιπτώσεις άγνωστων και μη καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Προκειμένου να ρίξει φως σε αυτή ακριβώς την παράμετρο, ο κ. Βάγκνερ διεξήγαγε μαζικά τεστ σε σχολεία, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Γκρατς, του Λιντς και του Ίνσμπρουκ και μέχρι τώρα, το κεντρικό συμπέρασμα είναι ότι «τα παιδιά κάτω των 14 ετών μολύνονται με την ίδια συχνότητα όπως και οι δάσκαλοί τους, όπως δηλαδή οι ενήλικες».

Ανάλογες έρευνες -με παρόμοια συμπεράσματα- έχουν ως τώρα διενεργηθεί τόσο στην Βαυαρία όσο και στο Βερολίνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει