Νέα μέθοδος αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την υπερβολική εφίδρωση

Μία νέα μέθοδος που εφαρμόζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 5 χρόνια βραβεύτηκε με το Pinnell Award ως καινοτόμο προϊόν, λόγω της πρωτοτυπίας και της ακριβούς εφαρμογής της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας για τη θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας.

Πρόκειται για τη μέθοδο miraD, ένα δημιούργημα των Εργαστηρίων Miramar Labs, που έχει πάρει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και απευθύνεται σε πάσχοντες άνω των 18 ετών και σε ανήλικους με την άδεια του κηδεμόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pinnell Award απονέμεται στις θεραπείες που χαρακτηρίζονται πρωτοποριακές στην κατηγορία τους, ενισχύουν τη θεραπευτική διαδικασία και διασφαλίζουν καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη ασφάλεια, βάσει επιστημονικών δεδομένων.

H θεραπεία βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία μικροκυμάτων (miraWave), επιτρέπει την επιλεκτική στόχευση της εφίδρωσης, μέσω της θερμόλυσης, στην περιοχή των ιδρωτοποιών αδένων και δεν επηρεάζει τους υπόλοιπους ιστούς του δέρματος.

Oπως αναφέρουν οι ειδικοί, η υπεριδρωσία είναι η παραγωγή υπερβολικού και ενοχλητικού, λόγω οσμής, ιδρώτα. Και ενώ η εφίδρωση είναι μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, στην ζέστη, την κούραση, τη νευρικότητα, το άγχος ή το στρες και βοηθά το σώμα να επανέλθει στη σωστή θερμοκρασία και να παραμείνει δροσερό, η υπεριδρωσία είναι μία παθολογική κατάσταση που οφείλεται σε διαταραχή της εφίδρωσης και εντοπίζεται στις παλάμες, τα πέλματα ή τις μασχάλες (μεμονωμένα ή σε συνδυασμό) και ανεξάρτητα από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Σύμφωνα με έρευνες η υπεριδρωσία αφορά το 3% του πληθυσμού. Το 1,4% παρουσιάζει υπεριδρωσία στις μασχάλες και το 0,5% υποφέρει από υπερβολική παραγωγή ιδρώτα που επηρεάζει αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητές του και τού προκαλεί άγχος και αμηχανία.

Ο ιδρώτας και στις δύο περιπτώσεις είναι άοσμος. Αποκτά δυσάρεστη οσμή, όμως, όταν έρθει σε επαφή με τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα και ιδίως σε περιοχές με τριχοφυΐα, όπως οι μασχάλες.

Τα άτομα που πάσχουν από υπεριδρωσία και ειδικότερα μασχαλιαία υπεριδρωσία και βρωμιδρωσία (ιδρώτας και κακοσμία) προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας διάφορα σκευάσματα ή θεραπείες που το «κρύβουν» ή το λύνουν προσωρινά: Με τοπική εφαρμογή (τα γνωστά σε όλους αποσμητικά), ή με από του στόματος χορήγηση (αντιχολενικά φάρμακα), χειρουργικές επεμβάσεις και εφαρμογές με συσκευές RF (ραδιοσυχνοτήτων) LASER ή και Botox.

Η νέα μέθοδος αντιμετώπισης της υπεριδρωσίας έχει ένα ειδικό σύστημα ψύξης, που προστατεύει την επιδερμίδα και τις δομές του δέρματος κάτω από το υποδόριο λίπος, προλαμβάνοντας την πρόκληση εγκαυμάτων. Οι ιδρωτοποιοί αδένες στις μασχάλες εξαλείφονται οριστικά και δεν αναγεννιούνται ξανά. Eτσι οι θεραπευμένες περιοχές στις μασχάλες δεν θα εμφανίσουν ποτέ ξανά ιδρώτα και κακοσμία.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, από τον δρα. Χριστόφορο Τζερμιά. Να σημειωθεί ότι το 92% των ασθενών που έχουν δοκιμάσει τη μέθοδο δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει