Ο Γιάννης Θεωνάς, νέος διοικητής του ΙΚΑ

O 75χρονος πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέχρι σήμερα υποδιοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηνία του ΙΚΑ, αντικαθιστώντας τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

O κ. Σπυρόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του από τον Ιανουάριο, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά δεν είχε γίνει δεκτή. Τελικά υπεβλήθη και πάλι στις 2 Ιουνίου και την έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Σπυρόπουλος επικαλέστηκε σχετικά με την παραίτηση του προσωπικούς λόγους, ενώ θα ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι το τέλος του μήνα, όπως του ζήτησε ο κ. Στρατούλης. Ο αναπληρωτής υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα διοικητή για την άψογη συνεργασία τους ζήτησε από τον κ. Σπυρόπουλο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο κύριος Στρατούλης πρότεινε για νέο διοικητή το Γιάννη Θεωνά, ο οποίος είναι συνταξιούχος οικονομολόγος, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ στο παρελθόν κατείχε θέσεις ως στέλεχος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ως γενικός γραμματέας στη ΓΣΕΕ.

Με τα νέα δεδομένα η διοίκηση του ΙΚΑ διαμορφώνεται με τον Γιάννη Θεωνά στη θέση του διοικητή, και τους Γιάννη Δούκα, Διονύση Καλαματιανό και Βασιλική Τριανταφυλλίδη στις θέσεις των υποδιοικητών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει