Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας

Εχει ενδιαφέρουσα γεύση, είναι πλούσια σε κακάο, τουλάχιστον σε ποσοστό 70%, περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί. Τελικά, ποιο είναι το μυστικό της μαύρης σοκολάτας;

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία είναι πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχουν θετική επίδραση στην υγεία μας.

Διαβάστε μερικά από τα οφέλη της κατανάλωσης της μαύρης σοκολάτας:

Ηλιακή ακτινοβολία

Αν θέλετε να προστατέψετε το δέρμα σας από τη ζημία που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία, φτάνει λίγη μαύρη σοκολάτα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Μια μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που τρώνε μαύρη σοκολάτα έχουν λείο δέρμα, 25% λιγότερη ερυθρότητα και φλύκταινες μετά την έκθεση στον ήλιο και το δέρμα τους διατηρεί την υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να αποτρέψει τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλείται από τη γήρανση.

Υγιής καρδιά

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος και να βελτιώσει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων. Ομως, η κατανάλωση κακάου που περιέχει μειώνει επίσης την «κακή» χοληστερόλη σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών και αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, όπως επιβεβαιώνει μια σειρά από σχετικές μελέτες. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας έχει παρόμοιες δυνατότητες για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ έχει αποδειχθεί αποτελεσματική ως διαιτητικό μέσο στην αντιμετώπιση του προβλήματος της απώλειας βάρους.

Συμβάλλει στην πρόληψη των ρυτίδων

Με τη σκούρα σοκολάτα οι ρυτίδες είναι λιγότερο ορατές διότι τα φλαβονοειδή προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά παράλληλα συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και την πρόληψη των ρυτίδων. Επιπλέον, διευκολύνει την αναγέννηση των κυττάρων κι αυτό σημαίνει νεότητα και όμορφο δέρμα.

Αποτοξίνωση για το δέρμα

Εάν αισθάνεστε το δέρμα σας πολύ λιπαρό ή δεν έχετε ωραίο μαύρισμα, φάτε λίγη σοκολάτα. Οταν συνδυαστεί με την καφεΐνη, η μαύρη σοκολάτα είναι ιδανική για την αποτοξίνωση του δέρματος. Βελτιώνει την κυκλοφορία, θρέφει το δέρμα, δρα ως απολέπιση και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Προστατεύει τα δόντια

Μελέτες έχουν δείξει πως 12 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας ημερησίως είναι αρκετά για τη διατήρηση της υγείας του σμάλτου των δοντιών που είναι το προστατευτικό στρώμα των δοντιών μας από την τερηδόνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει