Ουρές και ταλαιπωρία στα φαρμακεία από την απεργία

Ταλαιπωρία περίμενε τους πολίτες που ψάχνουν εφημερεύοντα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, ενώ αμφίβολο είναι και το αν θα τα βρουν τελικά, καθώς έχουν παρουσιαστεί ελλείψεις.

Ο λόγος είναι πως στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών συμμετέχουν και οι φαρμακαποθήκες, με αποτέλεσμα ο κόσμος εκτός από τις ώρες αναμονής να έρχεται αντιμέτωπος και με το πρόβλημα έλλειψης σκευασμάτων.

Την Παρασκευή (28/3) σε ολόκληρο το δήμο Αθηναίων λειτουργούσαν μόλις 4 φαρμακεία, ενώ στο σύνολο του Λεκανοπεδίου μόλις 36 από τα υπάρχοντα φαρμακεία που ανέρχονται στα 3.500.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών «προχωρά στην ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού», αλλά «όχι στην αύξηση των σημείων που ήδη εφημερεύουν» ενώ χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΦΣΑ Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Την Κυριακή (30/3), την ώρα που θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, οι φαρμακοποιοί ετοιμάζουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ τη Δευτέρα (31/3) θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στο μεταξύ, για εκβιασμό από την πλευρά των φαρμακοποιών κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει