Πανελλαδική απεργία για γιατρούς και νοσηλευτές στις 18 Ιουνίου

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της 18ης Ιουνίου αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές μετά τη συνεδρίαση των συμβουλίων των ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ανακοίνωσε παράλληλα την συμμετοχή της την Τετάρτη, 11 Ιουνίου, στην κινητοποίηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ συζήτησε τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το χώρο της Υγείας και διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, πως η πρόωρη διάλυση της Βουλής ματαίωσε τη συζήτηση των προτάσεων της ΟΕΝΓΕ, ενώ παρέμειναν οι εκκρεμότητες για το θέμα της εφαρμογής των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων και τη μετακίνηση του ορίου συνταξιοδότησης των γιατρών του ΕΣΥ στα 67 έτη.

Για αυτά και πολλά άλλα ακόμα, το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τα εξής:

1. Συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία, την Τετάρτη 18 Ιουνίου, από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ για την απόσυρση των αυθαίρετων κριτηρίων  αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις  και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό -παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.

2. Συμμετέχει στις 11 Ιουνίου στην κινητοποίηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «μαύρο» που επέβαλε η μνημονιακή συγκυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

3. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σωστή αντιμετώπιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, του εργαστηριακού ελέγχου και της νοσηλείας των ανασφάλιστων κατοίκων της χώρας, μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς και τα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία και καλεί τις Ενώσεις να ορίσουν ημερομηνία διαμαρτυρίας σε συνεννόηση με την ΟΕΝΓΕ.

4. Συντονίζει τον αγώνα Ενώσεων που κινητοποιούνται για την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών και προχωρά τη διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ για το θέμα του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου.

5. Συμμετέχει στον πανευρωπαϊκό συντονισμό αλληλοενημέρωσης και δράσης των Ομοσπονδιών και Ενώσεων Γιατρών από τα ευρωπαϊκά κράτη με στόχο

την υγεία ως δημόσιο αγαθό.

Διαβάστε αναλυτικά τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ για την αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων του χώρου της Υγείας στη μετεκλογική πραγματικότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει