ΠΑΣΟΚ εναντίον Γεωργιάδη για το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ

Εντονη διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ προέκυψε με αφορμή το μέτρο για το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ, που πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για την εισαγωγή τους σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε στο στόχαστρό του τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη και σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να βγάλει και ανακοίνωση ζητώντας την αναστολή του μέτρου.

Η διαφωνία, μάλιστα, του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Υγείας για το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι καινούργια, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρης Κρεμαστινός, αλλά και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος είχαν αντιδράσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Κουτσούκος είχε υποστηρίξει πως θα πρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα, ενώ ο κ. Κρεμαστινός είχε συμφωνήσει λέγοντας πως θα πρέπει αυτά τα χρήματα να βρεθούν από άλλους πόρους, διαφορετικά θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι θα υπάρξουν πολίτες που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο ποσό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει