Πέντε βασικοί κανόνες για έναν επιτυχημένο γάμο

O γάμος είναι μια «σύμβαση» στην οποία για να είναι κανείς ευτυχισμένος θα πρέπει να τηρεί κάποιους κοινούς άγραφους κανόνες. Οι κανόνες είναι πολλοί και αν θα τους σέβεται κάποιος ή όχι εξαρτάται από τον ίδιο και από το ταίρι του.

Ωστόσο, υπάρχουν πέντε συγκεκριμένοι βασικοί κανόνες που θα πρέπει να τηρήσετε απαρέγκλιτα για να έχετε έναν ευτυχισμένο και επιτυχημένο γάμο.

1. Μην επικρίνετε τους γονείς του συντρόφου σας

Δεν επιτρέπεται να φέρετε τον εαυτό σας σε τέτοια κατάσταση που να φτάσει στο σημείο να πει άσχημα πράγματα για τους γονείς του/της συντρόφου σας. Ισως να είστε απογοητευμένοι από τις ενέργειές του και από τους γονείς του αλλά αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε αρνητικά σχόλια για τα πεθερικά σας. Είναι θεμιτό, λογικό και ρεαλιστικό να είστε πάντα εκεί έτοιμοι να δώσετε τη συμβουλή σας αν το ταίρι σας θέλει μια θετική ή αρνητική γνώμη σχετικά με τις ενέργειές του σε ό,τι αφορά τους γονείς του, αλλά αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να τους κριτικάρετε. Μην ξεχάσετε ποτέ ότι είναι οι γονείς του.

2. Αφιερώστε ελεύθερο χρόνο στο σύντροφό σας

Εάν είστε ήδη παντρεμένοι, αυτό δεν σημαίνει ότι η αγάπη και η μαγεία πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μην κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή σπαταλώντας τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σας. Αντί γι’ αυτό πάρτε τον/την σύντροφό σας και βγείτε για έναν καφέ, για φαγητό ή απλά για μια βόλτα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη μαγεία στο γάμο σας.

3. Μην παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας

Μέσα στο γάμο οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από κοινού. Ακόμα και για τα λιγότερο σημαντικά πράγματα θα πρέπει να συζητάτε με το σύντροφό σας. Θα του δημιουργήσει μια ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι νοιάζεστε για τη γνώμη του ακόμα και για τα πιο μικρά πράγματα. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας εξασφαλίζει την αμοιβαιότητα που είναι ένα από τα κλειδιά για έναν ευτυχισμένο γάμο.

4. Συζητήστε σχετικά με τις συνήθειές σας

Οι συνήθειές σας και οι συνήθειές του δεν είναι ίδιες κι αυτό είναι λογικό, αφού είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Εξίσου λογικό είναι να μην σας αρέσουν κάποιες από τις συνήθειες του συντρόφου σας, όπως δεν αρέσουν και σ’ εκείνον κάποιες από τις δικές σας. Οταν συμβαίνει αυτό και κάποιες από τις συνήθειές του σας ενοχλούν, οφείλετε να μιλήσετε μαζί του ανοιχτά. Ισως δεν είναι σε θέση να εξαλείψει πλήρως τις κακές του συνήθειες (όπως κι εσείς άλλωστε…) αλλά είναι σίγουρο ότι αν το συζητήσετε θα προσπαθήσει να το κάνει.

5. Μοιραστείτε το παρελθόν σας με τον/την σύντροφό σας

Ο/η σύντροφός σας πρέπει να γνωρίζει τα πάντα για το παρελθόν σας. Μη σκεφτείτε να του κρύψετε κάποια σημαντική λεπτομέρεια του παρελθόντος σας. Ισως νομίζετε πως δεν έχει σημασία, αλλά ουσιαστικά κοροϊδεύετε τον εαυτό σας γιατί ξέρετε καλά ότι έχει. Μη νομίζετε ότι το μυστικό σας θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της ζωής σας, γιατί τελικά θα αποκαλυφθεί και όταν συμβεί αυτό θα είναι εξαιρετικά επώδυνο και για τους δυο σας. Η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια είναι το Α και το Ω για έναν ευτυχισμένο γάμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει