Περίεργα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ έναν άνδρα

Οι γυναίκες συνήθως έλκονται από άνδρες με βαθιές φωνές επειδή το θεωρούν πολύ ανδροπρεπές. Ομως, το να έχετε την αισθαντική φωνή του Barry White, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει άσχημα νέα για το σπέρμα σας.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας διαπίστωσε ότι οι άνδρες με χαμηλό τόνο φωνής είχαν μειωμένες συγκεντρώσεις σπέρματος σε εκσπερματώσεις. Η πιθανή σύνδεση; «Η τεστοστερόνη, η οποία εμβαθύνει τη φωνή ενός άνδρα, επίσης καταστέλλει την παραγωγή σπέρματος όταν είναι σε υψηλά επίπεδα», λέει ο επικεφαλής  ερευνητής δρ Leigh Simmons, εξελικτικός καθηγητής βιολογίας στη Δυτική Αυστραλία.

Στο μεταξύ, ο τόνος της φωνής σας δεν είναι το μόνο στοιχείο για την υγείας σας που στέλνει το σώμα σας.

Διαβάστε παρακάτω πέντε άλλες εκπληκτικές ιδιορρυθμίες του σώματός σας που μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια των προβλημάτων υγείας.

Μήκος δαχτύλων.  Το μέγεθος μετράει όταν πρόκειται για τα δάχτυλά σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες των οποίων ο αντίχειρας ήταν μεγαλύτερος από τον παράμεσο είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Οπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι που έχουν μακρύτερους δείκτες είχαν εκτεθεί σε λιγότερη τεστοστερόνη όταν ήταν έμβρυα στη μήτρα της μητέρας τους, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά του καρκίνου του προστάτη αργότερα.

Χρώμα των νυχιών. Τα υγιή νύχια είναι συνήθως ομαλά και πεντακάθαρα, αλλά η ερυθρότητα κάτω από τα νύχια σας μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας αγγειακής νόσου του κολλαγόνου, όπως ο λύκος. Δημιουργεί φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων και αυτό μπορεί να παρουσιαστεί ως ερυθρότητα ή αιμοφόρα αγγεία κάτω από το ίδιο το νύχι. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα λευκά νύχια συνδέονται με τα ζητήματα του ήπατος και ασυνήθιστες καμπυλότητες, ενώ μπορεί ακόμη και να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του πνεύμονα.

Ρυτίδες στους λοβούς των αυτιών. Οι διαγώνιες ρυτίδες στους λοβούς των αυτιών σας μπορεί να είναι ένα σημάδι πιθανών καρδιαγγειακών προβλημάτων, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι συμμετέχοντες με μία πτυχή (και χωρίς στεφανιαία νόσο πριν) είχαν σχεδόν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα από εκείνους που δεν είχαν. Οι λοβοί των αυτιών μπορεί να δώσουν μια αντανακλαστική προειδοποίηση για την υγεία, λόγω των ομοιοτήτων μεταξύ των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τους λοβούς των αυτιών και αυτών της καρδιάς, εικάζουν οι ερευνητές. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να πάει ο νους στο κακό, καθώς οι πτυχώσεις μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι της γήρανσης.

Αίσθηση της όσφρησης. Η ανικανότητα αναγνώρισης ορισμένων οσμών μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι της νόσου του Πάρκινσον. Μια μελέτη με επικεφαλής το Ινστιτούτο για Νευροεκφυλιστικές Διαταραχές και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι σε μια μικρή εξέταση, οι ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον μπορούσαν να προσδιορίσουν σωστά μόνο τις μισές από τις μυρωδιές που παρουσιάζονταν. Μια επιπλέον μελέτη στο περιοδικό Annals of Neurology διαπίστωσε ότι αυτή η διαταραγμένη αίσθηση της όσφρησης μπορεί να είναι προγενέστερη του Πάρκινσον κατά περίπου 4 χρόνια.

Μαλλιά. Αν και το να γίνει κανείς φαλακρός είναι φυσικό, θα μπορούσε επίσης να είναι μια ένδειξη για πιο σοβαρές καταστάσεις . Η τριχόπτωση μπορεί να είναι ένα σημάδι της νόσου του θυρεοειδούς ή καρκίνου του θυρεοειδούς. Αν έχετε μια υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς, ή έναν θυρεοειδή που δεν είναι λειτουργεί καλά, μπορείτε να λάβετε την απώλεια μαλλιών, ως ένα σημάδι. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με μια ασυνήθιστη αραίωση των φρυδιών. Επιπλέον, μερικές φορές οι άνδρες μπορεί να έχουν πολύ λεπτές τρίχες νωρίς στη ζωή τους, και αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι της επικείμενης γενετικής απώλειας των μαλλιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει