Πιείτε χυμό κεράσι για 90 λεπτά παραπάνω ύπνο

Αφήστε το χαμομήλι σας να ξεκουραστεί και πιάστε τα κεράσια. Νέα έρευνα διαπίστωσε πως ο χυμός από κεράσια μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε τουλάχιστον 90 λεπτά επιπλέον ύπνου κάθε βράδυ.

Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας 2014.

Στη διάρκεια της έρευνας 7 ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που υπέφεραν από αϋπνίες, ήπιαν ένα ποτήρι χυμό κεράσι δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες, στη συνέχεια πέρασαν δύο εβδομάδες χωρίς καθόλου χυμό και στη συνέχεια δύο ακόμα εβδομάδες πίνοντας ένα ποτό placebo. Σε σύγκριση με το placebo ο χυμός κεράσι οδήγησε τους συμμετέχοντες στη μελέτη σε 84 λεπτά κατά μέσο όρο επιπλέον ύπνο κάθε βράδυ.

Ο χυμός των κερασιών είναι μια φυσική πηγή της ορμόνης μελατονίνης και του αμινοξέος τρυπτοφάνη που επηρεάζουν τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης.

Οι προανθοκυανιδίνες που δίνουν στα κεράσια το ρουμπινί τους χρώμα, περιέχουν ένα ένζυμο που μειώνει τη φλεγμονή και αυξάνει τη διάσπαση της τρυπτοφάνης αφήνοντας να εργαστεί περισσότερο στο σώμα. Γίνεται έτσι ένας αποτελεσματικός τρόπος βελτίωσης του ύπνου, πολύ καλύτερος από την όποια φαρμακευτική αγωγή που θα μπορούσε να έχει και παρενέργειες.

«Τα υπνωτικά χάπια στους ηλικιωμένους σχετίζονται με τον τετραπλασιασμό των πτώσεων, που στην ηλικία που βρίσκονται θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάγματα που απαιτούν χειρουργικές επεμβάσεις», λέει ο Frank Greenway, διευθυντής των εξωτερικών ιατρείων του Βιοϊατρικού Κέντρου Pennington στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.

Ως εκ τούτου, ο χυμός των κερασιών είναι εξίσου αποτελεσματικός χωρίς να «κουβαλά» τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων.

Αν πάλι δεν είστε φαν του χυμού κερασιού μπορείτε να δοκιμάσετε το ακτινίδιο. Η κατανάλωση δύο ακτινιδίων μία ώρα πριν από τον βραδινό ύπνο αύξησε κατά 13% το χρόνο του ύπνου μέσα σε μόλις 4 εβδομάδες από την χρήση του, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σε κάθε περίπτωση, κεράσι ή ακτινίδιο, ο φυσικός τρόπος είναι καλύτερος από κάθε φάρμακο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει