Ποια είναι τα λαχανικά της άνοιξης

Στην εποχή μας δεν είναι δύσκολο να βρείτε όποιο φρέσκο λαχανικό επιθυμείτε όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι αν τα λαχανικά είναι στην εποχή τους έχουν καλύτερη γεύση και είναι φθηνότερα.

Δείτε λοιπόν ποια είναι τα λαχανικά της άνοιξης που μπορείτε να επιλέξετε αυτή την εποχή γνωρίζοντας ότι θα είναι φρέσκα, νόστιμα και οικονομικά.

Αγκινάρες

Αν αγαπάτε τις αγκινάρες η καλύτερη εποχή να τις βρείτε και να τις καταναλώσετε είναι η άνοιξη. Ψάξτε για τις αγκινάρες που έχουν ερμητικά κλειστά φύλλα και δεν έχουν ατέλειες. Θα πρέπει επίσης να τις αισθάνεστε κάπως βαριές για το μέγεθός τους όταν τις κρατάτε στα χέρια σας. Οταν τις πάρετε στο σπίτι πρέπει να τις βάλετε στο ψυγείο και να τις καταναλώσετε το αργότερο σε μία εβδομάδα από την αγορά τους.

Σπαράγγια

Τα φρέσκα σπαράγγια είναι νόστιμα και την άνοιξη βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους. Οι μίσχοι πρέπει να μυρίζουν φρεσκάδα και να είναι σταθεροί αλλά όχι άκαμπτοι. Μην αγοράσετε σπαράγγια που έχουν μαραθεί ή είναι μαλακά. Κρατήστε τα σπαράγγια φρέσκα τυλίγοντας τις άκρες τους με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και βάλτε τα σε πλαστικό δοχείο. Καταναλώστε τα μέσα σε μία εβδομάδα από την αγορά τους.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα ευέλικτο λαχανικό που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους. Επιλέξτε μπρόκολο που έχει βαθύ πράσινο χρώμα και δεν είναι μαραμένο. Διατηρήστε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το μέσα σε τρεις-τέσσερις ημέρες αν δεν θέλετε να μαραθεί και να χαθεί η γεύση και τα συστατικά του.

Πράσινα Φασολάκια

Τα πράσινα φασολάκια είναι πάντα διαθέσιμα, κατεψυγμένα σε σακουλάκια, αλλά είναι πολύ καλύτερα όταν είναι φρέσκα. Αναζητήστε φασολάκια που φαίνονται έτοιμα να σπάσουν αν προσπαθήσετε να τα λυγίσετε. Αποφύγετέ τα αν είναι μαλακά ή μοιάζουν αφυδατωμένα. Διατηρήστε τα στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.

Αρακάς

Ο αρακάς είναι ένα ακόμα λαχανικό που μπορείτε να το βρείτε κατεψυγμένο σε συσκευασία. Αλλά ο αρακάς είναι πολύ καλύτερος την άνοιξη. Μπορείτε να βρείτε αρακά που είναι ακόμα μέσα στο φωτεινό πράσινο κέλυφός του, αλλά μπορείτε να τον βρείτε και χωρίς το κέλυφος. Διατηρήστε τον στο ψυγείο και καταναλώστε τον μέσα σε τρεις ημέρες.

Σπανάκι

Το φρέσκο σπανάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωμό ως σαλάτα, σε σάντουιτς, σε πίτες, μαγειρεμένο ή ως γαρνιτούρα. Το σπανάκι είναι καλύτερο τους τρεις μήνες της άνοιξης. Ψάξτε για φύλλα που έχουν καλή εμφάνιση, είναι πράσινα και τραγανά. Διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες.

Σέσκουλο

Το σέσκουλο είναι ένα υπέροχο λαχανικό με σκούρα πράσινα φύλλα και πολύχρωμα στελέχη. Το χρώμα είναι το κλειδί για την επιλογή φρέσκου σέσκουλου. Αναζητήστε σέσκουλο που φαίνεται καθαρό και δεν έχει κιτρινωπά ή καφετιά φύλλα. Διατηρήστε το στο ψυγείο αλλά να γνωρίζετε πως πρέπει να καταναλωθεί εντός τριών ή τεσσάρων ημερών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει