Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από την αγάπη

Η αναζήτηση της σύγχρονης γυναίκας για καλή υγεία, νεότητα και ομορφιά έχει μετατρέψει σε… ρουτίνα την αισθητική χειρουργική, ενώ τεράστια ποσά ξοδεύονται στη βιομηχανία των καλλυντικών.

Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ ευκολότερος τρόπος για να φροντίζετε τον εαυτό σας και να επιτύχετε την περιζήτητη υγιή λάμψη. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία για όσους επλήγησαν από το βέλος του θεού Ερωτα είναι εξίσου ικανοποιητικά με το να βρει κανείς τον έρωτα της ζωής του.

Η έρευνα δείχνει, σε πολλές περιπτώσεις, ότι η αγάπη μπορεί να θεραπεύσει τόσο αποτελεσματικά όσο ένα φάρμακο. Για το λόγο αυτό, εδώ είναι μερικοί καλοί λόγοι για να ερωτευθείτε, τώρα που πλησιάζει άλλωστε και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Η αγάπη σάς κάνει πιο έξυπνη

Ο έρωτας προκαλεί μια κατευναστική επίδραση στο σώμα και το μυαλό, αυξάνοντας τα επίπεδα ανάπτυξης των νεύρων για περίπου ένα χρόνο. Αυτή η ουσία που μοιάζει με ορμόνη βοηθά στην αποκατάσταση του νευρικού συστήματος και βελτιώνει τη μνήμη προκαλώντας την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Η αγάπη βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών που είχαν ισχυρούς δεσμούς με κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου και ικανοποιητικές σχέσεις, είχαν πιο έντονους «φυσικούς φονείς» της κυτταρικής δραστηριότητας στο χώρο των όγκων τους από εκείνες που δεν είχαν τους εν λόγω κοινωνικούς δεσμούς. (Αυτά τα επιθυμητά λευκά αιμοσφαίρια σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, ως μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.)

Η αγάπη ωφελεί το ανοσοποιητικό σας, το ενδοκρινικό και το καρδιαγγειακό σύστημα

Μπορούμε επίσης να πληρώσουμε ένα τίμημα, αν δεν δίνουμε αγάπη. Η έρευνα δείχνει ότι οι πράξεις αγάπης εξουδετερώνουν το είδος των αρνητικών συναισθημάτων που επηρεάζουν δυσάρεστα το ανοσοποιητικό, το ενδοκρινικό και την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Η αγάπη κάνει καλό στην καρδιά

Ο εγκέφαλος παίρνει «φωτιά» όταν μιλάμε για κάποιον που βρίσκουμε ελκυστικό και στέλνει παλμούς στην καρδιά κάνοντάς την να χτυπά τρεις φορές πιο γρήγορα από το κανονικό. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη παροχή αίματος στο σώμα, ειδικά στα μάγουλα και τα γεννητικά όργανα.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που είχαν στενή σωματική επαφή, είχαν υψηλότερα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης. Οι γυναίκες επωφελήθηκαν, επίσης, από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι συγγραφείς εικάζουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα της ωκυτοκίνης μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα των μελλοντικών θετικών σχέσεων.

Η αγάπη σας κάνει να ζείτε περισσότερο

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη αγάπης προκαλεί κοινωνική απομόνωση και αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου έως και κατά πέντε φορές. Το να αισθάνεστε δέσιμο με κάποιον είναι απαραίτητο για καλή υγεία.

Η έρευνα υποδηλώνει ότι η ανιδιοτελής αγάπη μπορεί να αυξήσει το ανοσοποιητικό μας, βγάζοντας από πάνω μας το άγχος και  ενδεχομένως επεκτείνοντας τη διάρκεια της ζωής μας και βελτιώνοντας την ψυχική μας υγεία. Γιατί λοιπόν να μην βγούμε και να συμμετάσχουμε σε ένα φιλανθρωπικό έργο;

Η αγάπη μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας

Η έρευνα έχει δείξει ότι η έκφραση των συναισθημάτων της αγάπης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έγραφαν για τα συναισθήματά τους, την αγάπη τους για τους καλούς φίλους, τους συγγενείς, ή / και τους ερωτικούς συντρόφους είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης από εκείνους που δεν το έκαναν.

Η αγάπη είναι το ελιξίριο της νεότητας

Οι ενδορφίνες που παράγονται από τον οργανισμό όταν αγαπά κανείς, αυξάνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα, που βοηθά να διατηρείται λείο και απαλό και μειώνουν την ανάπτυξη των ρυτίδων. Η αύξηση της προσφοράς βασικών τροφών και οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος, όταν κάποιος αγαπά, δίνει  στο πρόσωπο μια πιο ροζ, υγιή λάμψη.

Το σεξ έχει να κάνει τίποτα με όλα αυτά;

Λοιπόν, ναι, το τακτικό σεξ συνδέεται με πολλά οφέλη, μεταξύ άλλων:

* Βελτιωμένη αίσθηση της όσφρησης

* Μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων

* Απώλεια βάρους και βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης

* Μειωμένη κατάθλιψη

* Ανακούφιση από τον πόνο

* Λιγότερο συχνά κρυολογήματα και γρίπη

* Καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης

* Υγιέστερο προστάτη

* Καλύτερα δόντια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει