Ποια είναι τα συμπτώματα λοίμωξης του προστάτη

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας στους άνδρες που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη. Μια βακτηριακή λοίμωξη εντός του προστάτη, είναι μία κατάσταση που ονομάζεται βακτηριακή προστατίτιδα.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα στους άνδρες. Ενας άνδρας ασθενής που αναπτύσσει συμπτώματα ενός μολυσμένου προστάτη θα πρέπει να αναζητήσει περίθαλψη από έναν γιατρό, για να αποτραπούν οι περαιτέρω επιπλοκές.

Ο πόνος του προστάτη

Τα βακτήρια στο εσωτερικό του προστάτη μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και ερεθισμό αυτού του αδένα. Εάν συμβεί αυτό, οι άνδρες με μια λοίμωξη του προστάτη μπορεί να βιώσουν ήπια έως σοβαρή αίσθηση του πόνου εντός του αδένα του προστάτη. Τα συμπτώματα του πόνου μπορεί να αντανακλούν από τον αδένα του προστάτη στο πέος, τον πρωκτό, την πλάτη ή τους όρχεις. Η πίεση που ασκείται στον αδένα του προστάτη κατά τη διάρκεια της κίνησης του εντέρου μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του πόνου του προστάτη σε άνδρες με αυτό το είδος της λοίμωξης. Χωρίς θεραπεία, τα συμπτώματα του πόνου που οφείλονται σε ένα μολυσμένο προστάτη μπορεί να γίνουν σταδιακά χειρότερα.

prostate
Ο αδένας του προστάτη είναι ένας αδένας σε μέγεθος κάστανου, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα, το σωληνάκι μέσω του οποίου αποβάλλονται τα ούρα
***
Δυσκολία στην ούρηση, επείγουσα ούρηση ή επώδυνη ούρηση

Ο αδένας του προστάτη τυλίγει την ουρήθρα, τον λεπτό σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα έξω από το σώμα ενός άνδρα. Εάν ο αδένας του προστάτη έχει φλεγμονή που οφείλεται σε λοίμωξη, η ουρήθρα μπορεί να στενέψει. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι άνδρες με τη λοίμωξη να βιώσουν δυσκολία στην ούρηση. Η φλεγμονή στο εσωτερικό του αδένα του προστάτη μπορεί επίσης να επεκταθεί στην ουροδόχο κύστη, η οποία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα συχνής ή επείγουσας ούρησης. Ορισμένα άτομα με αυτόν τον τύπο της λοίμωξης μπορεί επίσης να αναπτύξουν τις αισθήσεις του πόνου ή του καψίματος κατά την ούρηση. Ο ερεθισμός της ουροδόχου κύστης που προκαλείται από μια μόλυνση του προστάτη μπορεί να προκαλέσει μικρές ποσότητες αίματος στα ούρα ενός άνδρα. Αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα της λοίμωξης του προστάτη μπορεί επίσης να είναι σημάδια διαφορετικών ιατρικών προβλημάτων, όπως μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Οι άνδρες που έχουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Εκκρίσεις του πέους

Οι άνδρες με λοίμωξη του προστάτη μπορεί να αναπτύξουν ασυνήθιστες εκκρίσεις του πέους. Ενας άνδρας μπορεί να παρατηρήσει παχύ, αποχρωματισμένο υγρό γύρω από το κεφάλι του πέους. Οι εκκρίσεις από το πέος μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα στην άκρη του πέους, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην αίσθηση καψίματος ή πόνου κατά την ούρηση.

Μειωμένη λίμπιντο

Η στύση ή η εκσπερμάτωση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του πόνου του προστάτη σε ορισμένους άνδρες. Το αποτέλεσμα είναι οι άνδρες με μια λοίμωξη του προστάτη να εμφανίσουν μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ ή να έχουν δυσκολία στύσης, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης.

Συμπτώματα όμοια με της γρίπης

Τα γενικά γριπώδη συμπτώματα, όπως πυρετός, πόνοι στο σώμα, ή κακουχία, μπορεί να προκύψουν από τη λοίμωξη του προστάτη. Αυτά τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη μπορεί να είναι δυσάρεστα και μπορεί να συμβάλλουν στην κεφαλαλγία, την εφίδρωση ή τα  ρίγη. Οι άνδρες που αναπτύσσουν γριπώδη συμπτώματα για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να επισκεφθούν γιατρό για να αξιολογήσει τα συμπτώματά τους το συντομότερο δυνατόν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει