Ποια είναι τα βότανα με τις λιποδιαλυτικές ιδιότητες

Ginseng, πράσινο τσάι, νεράντζι και πικραλίδα. Τι έχουν κοινό; Περιλαμβάνουν ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνουν το μεταβολισμό και ενισχύουν την γρηγορότερη απώλεια βάρους.

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει «μαγικό χάπι» για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, έτσι ώστε ακόμα κι όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα βότανα στη δίαιτά σας, θα πρέπει να συνεχίσετε να τρώτε με φειδώ λιπαρά και ζάχαρη και να ασκείστε σε τακτική βάση. Ωστόσο, τα προαναφερόμενα βότανα έχει θεωρηθεί πως δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στην καύση του λίπους.

Το ginseng έχει αποδειχθεί ότι έχει επίδραση στο μεταβολισμό, αν και οι μελέτες εξακολουθούν να διεξάγονται, προκειμένου να προσδιορίσουν πόσο αποτελεσματικό είναι ως βοήθημα απώλειας βάρους. Ομως ,πέρα από το ότι βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν βάρος, το ginseng είναι καλό για την τόνωση του οργανισμού και προσφέρει μια σειρά από άλλα ευεργετήματα για την υγεία. Επιπλέον, προσφέρει περισσότερη ενέργεια, που σημαίνει ότι δημιουργεί στους ανθρώπους την επιθυμία να ασκηθούν, κάτι το οποίο είναι επίσης καλό για τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Το πράσινο τσάι έχει επίσης αποδειχθεί ότι «μαρσάρει» το μεταβολισμό, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε μια υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με πρόγραμμα άσκησης. Η δίαιτα μπορεί να φέρει αποτελέσματα μετά από την κατανάλωση ζεστού ή κρύου πράσινου τσαγιού ή από τη λήψη συμπληρωμάτων πράσινου τσαγιού. Εκτός από το ότι είναι αποτελεσματικό στην καύση του λίπους, το πράσινο τσάι έχει επίσης ένα σημαντικό ποσό αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικοί παράγοντες που προάγουν την υγεία και βοηθούν στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών, προλαμβάνοντας μια σειρά από προβλήματα υγείας.

Το νεράντζι και η πικραλίδα βοηθούν επίσης στην καύση του λίπους. Το νεράντζι είναι αποτελεσματικό στην επιτάχυνση του ρυθμού του μεταβολισμού σε κάποιους ανθρώπους και δεν έχει γνωστές παρενέργειες. Η πικραλίδα, βοηθά το σώμα να διασπάσει τους υδατάνθρακες, ενώ συγκρατεί την όρεξη, με αποτέλεσμα λιγότερη επιθυμία για φαγητό και ως εκ τούτου ευκολότερη απώλεια βάρους, άρα και λιγότερο χρόνο που πρέπει να κάνει κανείς δίαιτα. Παρά το γεγονός ότι και τα δύο αυτά βότανα θεωρούνται ασφαλή και υγιή, τα άτομα που κάνουν δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό ή το φαρμακοποιό τους, πριν πάρουν αυτά ή άλλα συμπληρώματα, κυρίως αν ακολουθούν ήδη κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι κάνουν δίαιτα, θα πρέπει να θυμούνται ότι δεν είναι πάντα όλα τα φυσικά πράγματα αβλαβή και ασφαλή, μόνο και μόνο επειδή είναι φυσικά. Μερικά βότανα κατάλληλα για την καύση του λίπους, είναι παράλληλα και διεγερτικά και μπορεί να οδηγήσουν σε ταχυκαρδία και άλλες σοβαρές παρενέργειες. Η εφεδρίνη είναι ένα παράδειγμα, αυτού του τύπου βοτάνων. Αλλες φυσικές θεραπείες απώλειας βάρους δεν είναι τίποτα περισσότερο από καθαρτικά και όλη η απώλεια βάρους δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αύξηση της κινητικότητας του εντέρου και η απώλεια νερού. Οταν, λοιπόν, δεν είστε σίγουροι για ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα απώλειας βάρους, μιλήστε με το γιατρό σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει