Ποιες είναι οι αιτίες του πυελικού πόνου στους άνδρες

Τα αίτια του πυελικού πόνου στους άνδρες είναι γενικά ποικίλα, αλλά υπάρχουν μερικά που είναι περισσότερο συνηθισμένα. Σε πολλές περιπτώσεις η αιτία είναι μια διαταραχή γνωστή ως προστατίτιδα.

Η προστατίτιδα περιγράφει οποιοδήποτε είδος γενικής φλεγμονής οργάνου του προστάτη στον άνδρα.

Ενα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα που οδηγεί σε πυελικό άλγος στους άνδρες είναι η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Μερικές άλλες αιτίες περιλαμβάνουν τραυματισμούς στην περιοχή της λεκάνης, κήλη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Σε κάθε περίπτωση ο όρος «πυελικός πόνος» καλύπτει στην πραγματικότητα ένα αρκετά ευρύ σύνολο συμπτωμάτων. Οταν οι άνθρωποι μιλούν για πυελικό πόνο σε έναν άνδρα, θα μπορούσαν να εννοούν σχεδόν τα πάντα. Από έναν πόνο στο πέος μέχρι το όσχεο ή ακόμα και στο κάτω μέρος της πλάτης. Σε μερικούς άνδρες το πυελικό άλγος συνδέεται με τα γεννητικά όργανα και μερικές φορές μπορεί να υπάρχει και σε άλλα μέρη όπως το ηβικό οστό ή η περιοχή μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού. Θεωρείται συνηθισμένο για πολλούς άνδρες ο πυελικός πόνος να είναι πιο σοβαρός κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης ή της ούρησης κι αυτό οφείλεται εν μέρει στους μύες που εμπλέκονται στις δύο δραστηριότητες.

Οταν το ανδρικό πυελικό άλγος συμβαίνει λόγω της προστατίτιδας, είναι σε κάποιες περιπτώσεις δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Αυτό συμβαίνει επειδή γενικά υπάρχουν περισσότερες από μία αιτίες για την προστατίτιδα και μερικές φορές δεν υπάρχει καμία θεραπεία γι’ αυτήν. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό προκαλείται από μια μόλυνση στον προστάτη του ανθρώπου και μερικές φορές αυτό είτε θα υποχωρήσει μόνο του είτε θα θεραπευτεί με αντιβιοτικά. Αλλες περιπτώσεις της προστατίτιδας είναι περισσότερο… μυστηριώδεις και ο άνθρωπος μπορεί να υποφέρει από ήπια συμπτώματα για το υπόλοιπο της ζωής του. Στις τελευταίες περιπτώσεις οι γιατροί μπορεί να προσπαθήσουν να ελέγξουν τα συμπτώματα και να βοηθήσουν τον άνθρωπο με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί ο πόνος του να γίνει αντιμετωπίσιμος.

Σε περιπτώσεις όπου η μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος είναι η αιτία της πυελικής δυσφορίας, ένα πολύ συχνό σύμπτωμα είναι το κάψιμο και ο πόνος κατά την ούρηση. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος συμβαίνουν όταν διάφορα βακτήρια παγιδεύονται στην ουρική οδό ενός άνδρα. Αυτό συχνά θα περάσει από μόνο του χωρίς θεραπεία και στις περιπτώσεις που αυτό δεν συμβεί, μπορούν να βοηθήσουν τα αντιβιοτικά. Αυτές οι λοιμώξεις συχνά εξαπλώνονται σε όλο το σύστημα, φτάνοντας μέχρι και την ουροδόχο κύστη. Ενα πράγμα που μπορεί να διαχωρίσει τη λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος από τους περισσότερους άλλους πυελικούς πόνους είναι ότι συχνά συνοδεύεται από πολλά άλλα συμπτώματα, μερικά από τα οποία μερικά περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη και μια αποκρουστική μυρωδιά στα ούρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει