Ποιες είναι οι βασικές αρχές της δίαιτας ζώνης

Το σχέδιο της δίαιτας ζώνης (Zone Diet) είναι ένας τρόπος για να μεγιστοποιήσετε την ενέργειά σας με σωστή διατροφή και άσκηση. Όλα έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα.

Οσο πιο αποτελεσματική είναι η δίαιτα τόσο πιο καλή φυσική κατάσταση θα έχετε. Το σύστημα της δίαιτας ζώνης δεν είναι ένα επαναστατικό πρόγραμμα διατροφής, είναι ένα τέλεια συντονισμένο πρόγραμμα διατροφής. Είναι ένα πρόγραμμα που εστιάζει στο πώς τα τρόφιμα επηρεάζουν το σώμα και γενικά τα επίπεδα ινσουλίνης.

Οι βασικές αρχές του σχεδίου της δίαιτας ζώνης είναι μάλλον απλές. Αφορούν κυρίως την προσεκτική διαχείριση της ζωής. Θα πρέπει να προσέχετε κάθε πτυχή της ζωής σας και του ύπνου σας ώστε να μετατρέψετε το σώμα σας σε μια τέλεια μηχανή. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση, τις θερμίδες και τον αριθμό των γευμάτων που καταναλώνετε την κάθε ημέρα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο εστίασης στη διατροφή είναι σχετικά με το τι τρώτε και όχι σχετικά με το πόσο τρώτε.

Βασικές αρχές της δίαιτας ζώνης

Διατηρείτε πάντα την αναλογία 40/30/30 με το φαγητό. Αυτό μεταφράζεται σε 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνες και 30% υγιές λίπος σε κάθε γεύμα.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το φαγητό σας σε αναλογία 5/5. Αυτό μεταφράζεται σε πέντε γεύματα την ημέρα, όχι περισσότερο από πέντε ώρες το ένα από το άλλο (εκτός βέβαια από το διάστημα που μεσολαβεί για τον ύπνο).

Καταναλώστε πρωτεΐνες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για να μπορέσετε να κρατήσετε την αναλογία τροφής και επιπέδων ινσουλίνης.

Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Ασκηθείτε σε τακτική βάση αλλά όχι φανατικά. Οι ασκήσεις θα πρέπει να διατηρούνται σε ένα λογικό επίπεδο ώστε να βελτιωθεί το σώμα σας και όχι να καταρρεύσετε.

Η δίαιτα ζώνης ισχυρίζεται πως οι άνθρωποι που θα την ακολουθήσουν, θα αισθάνονται περισσότερη ενέργεια, καλύτερη εστίαση και αυξημένη διάθεση. Τα επίπεδα του σωματικού λίπους θα μειωθούν και η ικανότητά σας να διαχειριστείτε το άγχος θα αυξηθεί. Η γενική υγεία θα βελτιωθεί, τα ίδιο και το σώμα και θα είστε περισσότερο σε θέση να καταπολεμήσετε την αρρώστια και την ασθένεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει