Πώς να επιβιώσετε μετά από έναν χωρισμό

Είτε ξέρατε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση σας με τον/την σύντροφό σας, είτε σοκαριστήκατε από την απόφασή του/της να σάς αφήσει, αυτό σίγουρα σας πλήγωσε. Και αυτό διότι δεν υπάρχει εύκολος χωρισμός.

Πώς μπορείτε, άλλωστε, να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση και να συνεχίσετε την κανονική σας ζωή, χωρίς πικρία στην ψυχή και θλίψη στην καρδιά; Αν θέλετε να μάθετε πώς να επιβιώσετε ύστερα από έναν χωρισμό, τότε συνεχίστε να διαβάζετε.

Πώς να αντιμετωπίσετε το χωρισμό

Αγνοήστε τον χωρισμό. Υπάρχουν διάφορες κοινές τεχνικές, αλλά καμιά δεν θα φανεί αποτελεσματική αν δεν έχετε λάβει μια σταθερή απόφαση ότι θέλετε να ξεχάσετε εντελώς το σύντροφό σας. Εάν ακόμα τον σκέφτεστε ή φαντάζεστε ότι μπορεί να επιστρέψει και να παραδεχτεί ότι σας αγαπάει, τότε δεν είστε πραγματικά έτοιμοι να ξεφύγετε από την κατάσταση αυτή. Δοκιμάστε για κάποιο χρονικό διάστημα να αρνηθείτε τον χωρισμό. Απλά αγνοήστε τον χωρισμό και προσποιηθείτε ότι δεν έχει συμβεί τίποτα: Πηγαίνετε κανονικά στη δουλειά σας και κάντε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Προσπαθήστε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με περισσότερα άτομα, ώστε να μην αισθάνεστε μοναξιά και με αυτό τον τρόπο θα σκέφτεστε λιγότερο τον/την σύντροφό σας. Μην παίρνετε συνεχώς τηλέφωνο και μην ψάχνετε να βρείτε τον ένοχο. Φανταστείτε ότι πήγε για διακοπές και ότι όλα θα είναι καλά, όταν επιστρέψει. Ισως και να είναι έτσι.

«Ζυγίστε». Οταν ο χρόνος που αγνοείτε τον χωρισμό περάσει, μπορείτε να καθίσετε και να σκεφτείτε για το πώς θα σας φαινόταν η ζωή σας χωρίς το ταίρι σας και αν θέλετε πραγματικά να γυρίσει. Νομίζετε ότι μπορείτε να είστε χωρίς τον σύντροφό σας; Πόσο σας λείπει; Θέλετε πραγματικά να γυρίσει πίσω; Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε αυτά τα πράγματα. Αν θέλετε μια νέα ευκαιρία, μην αφήνετε την υπερηφάνεια, την ντροπή ή φόβο να σας εμποδίζουν.

Επαναπροσεγγίστε. Σίγουρα γνωρίζετε το ταίρι σας πραγματικά καλά και μπορείτε να προβλέψετε τις αντιδράσεις του, έτσι ώστε να επιλέξετε τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης. Κανονίστε μια συνάντηση μαζί του. Πείτε ό,τι νομίζετε, χωρίς καμία κατηγορία και προτείνετε συμφιλίωση. Εάν δεχθεί να επιστρέψει πίσω, όλα καλά. Αν όμως αρνηθεί, τότε θα πρέπει να τον/την ξεπεράσετε.

Οταν ο χωρισμός είναι οριστικός

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό.

Ο χρόνος γιατρεύει. Η πρώτη συμβουλή για τον χωρισμό είναι το παλιό ρητό: Ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές. Απλά αποδεχθείτε το γεγονός ότι σας έχει αφήσει. Θα περάσετε δύσκολες στιγμές, αλλά το σώμα σας, η ψυχή και η καρδιά θα αναρρώσουν. Αυτό μπορεί μερικές φορές να χρειάζεται χρόνια, αλλά είναι συνήθως η πιο δημοφιλής τεχνική.

Η τεχνική της «αντικατάστασης». Η δεύτερη τεχνική είναι να αντικαταστήσετε το πρώην ταίρι σας με ένα άλλο ταίρι και αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συνήθως περισσότερο από τους άνδρες. Αυτή η ανάρρωση είναι πιο γρήγορη, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα ότι ποτέ δεν θα ξεχάσετε εντελώς το πρόσωπο που ήταν προηγουμένως μαζί σας. Εκτός αυτού είναι και άδικο για το νέο πρόσωπο στη ζωή σας, όσο κι αν εκείνη τη στιγμή είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε. Προσπαθήστε να μην ψάξετε για τον/την πρώην σύντροφό σας στο νέο άνθρωπο στη ζωή σας, μην μιλάτε για αυτόν/αυτήν και μην τους συγκρίνετε ποτέ!

Ξεχάστε. Η τρίτη τεχνική είναι να αποφασίσετε να βγάλετε τον σύντροφό σας από την καρδιά και το μυαλό σας εντελώς. Αυτό συνιστάται μετά από ένα διαζύγιο ή έναν χωρισμό από μια μακροχρόνια σχέση. Αυτή η τεχνική λειτουργεί πραγματικά, αλλά είναι δύσκολα πραγματοποιήσιμη. Θα πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας, να βρεθείτε γύρω από καλούς φίλους, την οικογένειά σας, έναν ψυχίατρο, έναν δικηγόρο και να βεβαιωθείτε ότι έχετε 100% την υποστήριξη της οικογένειας. Παραδόξως, αυτή η τεχνική μπορεί να είναι η συντομότερη. Διότι αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε πραγματικά να ξεχάσουμε κάποιον, τότε μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ γρήγορα.

Γυρίστε σελίδα. Είναι σημαντικό να αγνοήσετε τον/την πρώην σύντροφό σας και να μην επιτρέπετε ακόμη και μια συνομιλία μαζί του. Να αλλάξετε περιβάλλον, αν είναι δυνατόν και πετάξτε ό,τι  σας θυμίζει το πρώην ταίρι σας. Ξεκινήστε μια εντελώς νέα και διαφορετική ζωή. Διότι να ξέρετε πως, ό,τι δεν σας καταστρέφει, θα σας κάνει πιο δυνατούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει