Πώς θα φάτε γλυκά και θα αισθανθείτε καλά

Οταν κάποιος έχει πρόβλημα βάρους ή όταν ενδιαφέρεται να συντηρήσει το υπάρχον βάρος του και να μην πάρει κιλά, συνηθίζει να νοιώθει τύψεις μετά από μια γενναιόδωρη μερίδα γλυκού.

Μπορεί η απόλαυση να είναι μεγάλη, αλλά μόλις γευτείτε το γλυκό και περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να σας βγει… ξινό από τη σκέψη ότι κάνατε μια μεγάλη παρασπονδία που θα την πληρώσετε.

Δεν είναι όμως ανάγκη να νοιώσετε έτσι. Ούτε είναι κάποιο μεγάλο αμάρτημα αν κάποια μέρα (και όχι σε κάθε ευκαιρία…) απολαύσετε μια αγαπημένη σας λιχουδιά.

Δείτε παρακάτω τρεις απλούς τρόπους για να μπορέσετε να ευχαριστηθείτε το γλυκό σας χωρίς να αισθάνεστε ότι κάνατε κάτι κακό. Το αντίθετο μάλιστα. Θα το απολαύσετε και θα συνεχίσετε να νοιώθετε υπέροχα.

Φάτε πραγματικό επιδόρπιο

Φάτε μερικές μπουκιές ενός πραγματικά εξαίσιου επιδόρπιου. Δηλαδή να φάτε ένα γλυκό που να είναι πλήρες σε λιπαρά και ζάχαρη. Αντί όμως να χάσετε τον αυτοέλεγχό σας και να φάτε ένα, δύο ή παραπάνω κομμάτια, προτιμήστε μια μερίδα μικρότερη από την κανονική. Αυτό θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό, αλλά παράλληλα δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε άσχημα επειδή φάγατε πολύ και γεμίσατε τον οργανισμό σας με θερμίδες.

Χαρείτε την εμπειρία

Το φαγητό είναι για όλους συναίσθημα. Οταν τρώτε μια λιχουδιά, κλείστε τα μάτια σας για μερικά δευτερόλεπτα και απολαύστε την εμπειρία. Μασήστε αργά και απολαυστικά. Δοκιμάζοντας και ερμηνεύοντας γεύσεις είστε παρόντες στη στιγμή και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να νοιώσετε ικανοποίηση.

Κάντε το οικογενειακή υπόθεση

Είτε τρώτε έξω, είτε φτιάχνετε ένα γλυκό στο σπίτι, μαζευτείτε με φίλους ή με την οικογένειά σας για να το ευχαριστηθείτε από κοινού. Ισως μάλιστα είναι καλύτερα να το φτιάξετε στο σπίτι για πολλούς λόγους. Το μαγείρεμα μαζί με τα παιδιά έχει αποδειχθεί από μελέτες πως βελτιώνει τις δεξιότητές τους στα μαθηματικά και την ικανότητα συλλογισμού. Και είναι λογικό, καθώς μετράνε μαζί σας τα υλικά, ελέγχουν τα πάντα και συζητάνε για τον τρόπο που θα το φτιάξετε. Παράλληλα, φτιάχνοντας το γλυκό στο σπίτι μπορείτε κι εσείς με τη σειρά σας να ελέγξετε τα υλικά, που θα είναι υγιεινά και δεν θα καταλήξετε να φάτε ένα γλυκό γεμάτο τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Πείτε ναι σε πραγματικές γεύσεις, όπως η σπιτική καραμέλα, το θαλασσινό αλάτι ή το ξύσμα πορτοκαλιού και απολαύστε το γλυκό σας χωρίς ενοχές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει