Πώς θα καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με την κυτταρίτιδα δεν χρειάζεται να φτάσετε σε απόγνωση, συμβαίνει σε 9 στις 10 γυναίκες. Αν όμως νομίζετε ότι δεν υπάρχει κάτι να κάνετε, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την κυτταρίτιδα, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την προβολή της. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν το λίπος συσσωρεύεται μεταξύ των συνδετικών ιστών του δέρματος. Οι ορμονικές διαταραχές, η έλλειψη άσκησης και η ακατάλληλη διατροφή είναι οι κύριες αιτίες της κυτταρίτιδας. Αποτελεί «εφιάλτη» των περισσότερων γυναικών και εμφανίζεται σπάνια στους άνδρες, μόνο και μόνο επειδή το δέρμα των γυναικών είναι λεπτότερο και ως εκ τούτου τα δυσάρεστα σημάδια και τα εξογκώματα είναι περισσότερο ορατά.

Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε γρήγορα από την κυτταρίτιδα:

Κυτταρίτιδα και διατροφή

Αποφύγετε την υπερβολική ζάχαρη και το πολύ αλάτι. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει την ορατότητα της κυτταρίτιδας. Αποφύγετε την υπερβολική ζάχαρη, διεγείρει τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα. Μειώστε την πρόσληψη αλατιού, που αφυδατώνει το σώμα, δεσμεύει το νερό και κάνει την κυτταρίτιδα πιο εμφανή.

Φάτε σπόρους λιναριού. Οι σπόροι λιναριού ρυθμίζουν τα επίπεδα οιστρογόνου στο σώμα και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό μέρος του συνδετικού ιστού, ενισχύει το δέρμα και μειώνει την ορατότητα της κυτταρίτιδας. Γι’ αυτό προσθέστε σπόρους λιναριού στα πρωινά δημητριακά σας, το γιαούρτι ή τη σαλάτα σας.

Πίνετε άφθονο νερό. Για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό. Το νερό βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών από το σώμα, οι οποίες είναι κρυμμένες στα στρώματα του δέρματος και κάνουν την κυτταρίτιδα πιο ορατή. Καθημερινά πίνετε 8-10 ποτήρια νερό. Μ’ αυτό εννοούμε κάθε μορφή υγρών, εκτός από αναψυκτικά και χυμούς με τεχνητά γλυκαντικά.

Φύκια. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φύκια βοηθούν στην απώλεια βάρους και μειώνουν την ορατότητα της κυτταρίτιδας. Τα φύκια μπορούν να προστεθούν σε σούπες, σαλάτες και μαγειρευτά φαγητά. Είναι επίσης διαθέσιμα ως διαιτητικό συμπλήρωμα συνήθως με τη μορφή κάψουλας.

Κυτταρίτιδα και κρέμες

Κρέμες με αμινοφυλλίνη. Η αμινοφυλλίνη είναι ένα συστατικό πολλών αντι-κυτταριτιδικών κρεμών που χρησιμοποιείται στα φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος. Αυτός ο συνδυασμός βοηθά να σπάσουν τα λιπώδη κύτταρα, καθώς έτσι το σωματικό λίπος καίγεται ευκολότερα. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη της βιταμίνης C.

 Κρέμες με ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι μια μορφή της βιταμίνης Α που μειώνει το επίπεδο των ελεύθερων ριζών που αποδυναμώνουν το κολλαγόνο. Η ρετινόλη μπορεί να κάνει το δέρμα πιο λείο και να μειώσει την κυτταρίτιδα. Για καλύτερα αποτελέσματα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί κρέμα με 100% ρετινόλη με βιταμίνες A, C και Ε.

Εκχύλισμα αγριοκάστανου. Το εκχύλισμα αγριοκάστανου είναι ευεργετικό για τη μείωση της ορατότητας των πόρων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Μειώνει επίσης τη χρόνια φλεγμονή στο σώμα και βοηθά στη μείωση της ορατότητας της κυτταρίτιδας.

Καφεΐνη. Οι κρέμες με καφεΐνη λειτουργούν επίσης πραγματικά καλά. Η καφεΐνη διασπά τα λιποκύτταρα, κάνει το δέρμα λείο και πιο σφιχτό. Αφυδατώνει το σημείο του δέρματος όπου υπάρχει κυτταρίτιδα, θα το συσφίξει και θα μειώσει την εμφάνισή της. Επιλέξτε ένα προϊόν που να περιέχει καφεΐνη σε ποσοστό τουλάχιστον 5%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει