Πόσες θερμίδες χρειάζεται καθημερινά ένα παιδί 8 ετών;

Τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών χρειάζονται πολλή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, επειδή είναι ακόμα στην ανάπτυξη.  Αυτή η ενέργεια βρίσκεται σε τρία θρεπτικά συστατικά, τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες.

Το ποσό της ενέργειας που περιέχουν τα τρόφιμα και τα ποτά μετριέται σε 2 μονάδες μέτρησης:  Σε kcal (θερμίδες) και kJ (joules). Στις ετικέτες των θερμίδων θα κοιτάζετε τον αριθμό σε kcal.

Eκτιμάται πως οι μέσες ενεργειακές απαιτήσεις για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών είναι:

CAL

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί είναι μόνο ένας οδηγός. Τα παιδιά μπορεί να χρειαστούν περισσότερο ή λιγότερο απ’ αυτές τις εκτιμήσεις, ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου και του πόσο δραστήρια είναι.

Παρά το γεγονός ότι το ποσό της ενέργειας που χρειάζεται το παιδί σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, θα πρέπει επίσης να ακολουθεί μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή.

Υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή

Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή για τα παιδιά ηλικίας 7-10 θα πρέπει να περιλαμβάνει:

* Τουλάχιστον πέντε μερίδες μιας ποικιλίας των φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα

* Γεύματα βασισμένα σε αμυλώδη τρόφιμα, όπως οι πατάτες, το ψωμί, τα ζυμαρικά και το ρύζι (επιλέξτε ολικής αλέσεως ποικιλίες όταν αυτό είναι εφικτό)

* Γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα (επιλέξτε τις επιλογές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά,  όπου μπορείτε)

* Ορισμένα τρόφιμα που είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, όπως το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα φασόλια και οι φακές

Σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας δεν τρώει πάρα πολλά ζαχαρούχα ή λιπαρές τροφές, όπως γλυκά, κέικ και μπισκότα. Επίσης, δεν θα πρέπει να καταναλώνει πάρα πολλά ζαχαρούχα ανθρακούχα ποτά. Αυτά τα τρόφιμα και τα ποτά τείνουν να είναι υψηλά σε θερμίδες, αλλά περιέχουν λίγα θρεπτικά συστατικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει