Πότε είναι ασφαλές για το μωρό να φορέσει αντηλιακό;

Η χρήση των αντηλιακών δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα για τα βρέφη από 6 μηνών και μετά. Τα μωρά που είναι μικρότερα από έξι μηνών θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλες μορφές προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Διαβάστε παρακάτω ποιες ακριβώς πρέπει να είναι οι χρήσεις των αντηλιακών στα μωρά:

Για μωρά 6 μηνών ή και μεγαλύτερα. Εάν το μωρό σας είναι 6 μηνών ή μεγαλύτερο, τότε χρησιμοποιήστε το αντηλιακό χωρίς την παραμικρή ανησυχία. Εχετε βέβαια κατά νου ότι πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση του μωρού σας στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής 10 π.μ.-2 μ.μ. και πως πρέπει να ντύνετε το μωρό με προστατευτικά ρούχα, καπέλο με γείσο και γυαλιά ηλίου.

Μωρά κάτω των 6 μηνών. Εάν το μωρό σας είναι μικρότερο από 6 μηνών, κρατήστε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Προστατέψτε το μωρό σας από την έκθεση στον ήλιο, φορώντας του προστατευτικά ρούχα, καπέλο με γείσο και γυαλιά ηλίου, παρόλο που δεν θα είναι εκτεθειμένο στο άμεσο ηλιακό φως.

Οταν επιλέγετε αντηλιακό για μωρό πάρτε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15, καλό όμως θα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα με δείκτη προστασίας 30. Απλώστε το στο δέρμα του μωρού σε γενναίες δόσεις και εφαρμόζετε ξανά κάθε δυο ώρες ή και πιο συχνά αν το μωρό σας περνάει πολύ χρόνο στο νερό, ή δείτε πως είναι ιδρωμένο.

Για να αποφύγετε ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτια του μωρού σας, χρησιμοποιήστε αντηλιακό που περιέχει ανόργανα φίλτρα, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που συνδυάζουν αντηλιακό με εντομοαπωθητικά, δεδομένου ότι το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται συχνά στο δέρμα του, ενώ το εντομοαπωθητικό δεν ενδείκνυται για συχνή χρήση.

Θυμηθείτε ότι αρκούν λίγα μόλις σοβαρά ηλιακά εγκαύματα για να αυξηθεί ο κίνδυνος του μωρού σας να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος ως ενήλικας. Κάνοντας τα απλά αυτά βήματα τώρα, κάνετε ουσιαστικά το καλύτερο δυνατό για το μωρό σας, ώστε να το προστατέψετε από τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο και για τα χρόνια που έρχονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει