ΠΟΥ: Η Κένυα μεταξύ των χωρών «υψηλού κινδύνου» για Εμπολα

Η Κένυα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην επιδημία του Εμπολα, επειδή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο με πολλές πτήσεις από τη Δυτική Αφρική, δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή προειδοποίηση του ΠΟΥ που δείχνει πως ο Εμπολα θα μπορούσε να εξαπλωθεί και στην Ανατολική Αφρική.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της Κένυας δήλωσε ότι δεν θα απαγορεύσει τις πτήσεις από τις τέσσερις χώρες που έχουν πληγεί από τον Εμπολα.

Η Κένυα δέχεται περισσότερες από 70 πτήσεις την εβδομάδα από τη Δυτική Αφρική.

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι νεκροί από τον Εμπολα έφτασαν ήδη τους 1.069 με 56 θανάτους και 128 νέα κρούσματα να έχουν σημειωθεί στο διήμερο 9-11 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει μέχρι 1.000 δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου Εμπολα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας.

Στη Σιέρα Λεόνε ένας ακόμα γιατρός που είχε φροντίσει ασθενείς με Εμπολα πέθανε στην πρωτεύουσα Φριτάουν.

Η Γερμανία έχει παραγγείλει σε όλους τους πολίτες της εκτός από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, να εγκαταλείψουν τα τρία κράτη της Δυτικής Αφρικής (Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία) όπου έχει ξεσπάσει η επιδημία του Εμπολα.

Η Γουινέα-Μπισάου αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της με τη Γουινέα, ενώ η Γκάνα έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των πανεπιστημίων και κολλεγίων, τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τον έλεγχο φοιτητών που προέρχονται από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον Εμπολα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει