Προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στον τομέα της Υγείας

Η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας θα προχωρήσει, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν θα χάσουν τη δουλειά τους και η διαδικασία της κινητικότητας θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, οπότε και θα εκτιμηθεί το κόστος των αποδοχών τους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/12) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας και του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο κ. Σαμαράς  ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας, όμως ότι η μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί, αλλά δείχνοντας διάθεση να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να εκτονωθεί η κρίση που έχει προκύψει μεταξύ των γιατρών και του υπουργείου Υγείας.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και στη διάρκειά της οι γιατροί εξέθεσαν στον κ. Σαμαρά όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αλλαγές στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και ζήτησε από τους γιατρούς να σταματήσουν την απεργία τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με τον Πρωθυπουργό να ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των γιατρών η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Πρωθυπουργός έλαβε υπόψη του τις θέσεις των γιατρών, τονίζοντας πως ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοικτός. Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, ο ΠΙΣ θα μεταφέρει στους γιατρούς τη θέση του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι αρχίζει ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει