Ραντεβού μετά το χωρισμό: Πότε είναι ο σωστός χρόνος;

Αν είστε διαζευγμένοι ή έχετε χωρίσει από μια μακροχρόνια σχέση, καλοπροαίρετοι συγγενείς και φίλοι μπορεί να σας ενθαρρύνουν να ξεκινήσετε να βγαίνετε ραντεβού και πάλι σύντομα.

Αλλά πώς ξέρετε όταν είστε έτοιμοι για μια νέα σχέση; Οτι έχετε αφήσει πίσω σας την τραυματική εμπειρία του διαζυγίου ή του χωρισμού σας και μπορείτε ξανά να δείτε τη ζωή με διαφορετικό μάτι;

Διαβάστε παρακάτω τι θα πρέπει να εξετάσετε πριν από το ραντεβού:

Πηγαίνετε με τα συναισθήματά σας, όχι με το ημερολόγιο

Μερικοί άνθρωποι είναι έτοιμοι για νέο ραντεβού μετά από 2 μήνες. Αλλοι μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Μην βιαστείτε. Είναι σημαντικό να βιώσετε τα συναισθήματα που συνδέονται με το διαζύγιο.

Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να σκεφτεί, λίγο χρόνο για να θρηνήσει, μια μικρή ευκαιρία να βρει κάποιον άλλο.

Ο παράγοντας «πρώην»

Αν ακόμα σκεφτόσαστε τι κάνει ο/η πρώην σας ή με ποιον/α βγαίνει, τότε είναι δύσκολο να ξεκινήσετε μια υγιή σχέση.

Μερικοί άνθρωποι βγαίνουν ραντεβού και ακόμη παντρεύονται για να προσπαθήσουν να αποδείξουν κάτι στον/στην πρώην. Οι ίδιοι όμως δεν θα έβγαιναν με κάποιον που είναι συναισθηματικά μπλεγμένος. Γιατί λοιπόν το κάνουν αυτό σε κάποιον άλλον άνθρωπο;

Είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες;

Αν ήσασταν σε μια σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ιδέα της έναρξης ενός νέου ειδυλλίου μπορεί να σας φαίνεται κάτι τρομακτικό. Εάν έχετε πρόσφατα δοκιμάσει άλλες δραστηριότητες που σας βγάζουν από τη ζώνη της άνεσής σας, θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για νέο ραντεβού.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας ως άτομο

Η ταυτότητά σας δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το αν βγαίνετε ραντεβού ή όχι. Από το να μπείτε σε μια νέα σχέση για να αποφύγετε να είστε μόνος/η, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να εξερευνήσει τη ζωή με τους δικούς σας όρους.

Δεν μπορείτε να θεραπεύσετε τις πληγές του χωρισμού μόνοι σας. Θα πρέπει να βρείτε φίλους που είναι μόνοι τους για να έχετε μια κοινωνική ζωή.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που βγαίνατε ραντεβού

Οχι μόνο έχετε αλλάξει από τότε που ήσασταν για τελευταία φορά μόνοι, αλλά έχει αλλάξει η κοινωνική σας ζωή, ο κύκλος των φίλων και οι ρουτίνες σας. Μπορείτε να συναντήσετε ένα νέο σύντροφο μέσω ενός φίλου ή μπορείτε επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βγείτε ραντεβού μέσω του Διαδικτύου και των δυνατοτήτων που προσφέρει. Το πλεονέκτημα είναι ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ψάχνουν, όπως εσείς.

Το ραντεβού είναι μια απόφαση ενηλίκων

Μερικοί γονείς μονογονεϊκών οικογενειών δεν βγαίνουν ραντεβού, επειδή ανησυχούν για την επίδραση που μπορεί να έχει μια νέα σχέση τους στα παιδιά τους. Ωστόσο, δεν αφήνετε τα παιδιά σας να λαμβάνουν τις αποφάσεις για σας, γι’ αυτό μην τα αφήνετε να σας κρατάνε μακριά από τα ραντεβού, αν αυτό είναι κάτι που θέλετε να κάνετε.

Φροντίστε, όμως, να είστε προσεκτικοί.

Κάντε μια πολύ αργή εισαγωγή με έναν πιθανό νέο σύντροφο. Θα πρέπει να είναι ένα σοβαρό πρόσωπο με το ενδεχόμενο μιας μακροχρόνιας σχέσης που έρχεται σε δείπνο ή σε μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο ως ο φίλος της μαμάς ή του μπαμπά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει