Συμβουλές για να αδυνατίσετε το σκύλο σας

Εχει παχύνει ο σκύλος σας; Μερικά έξτρα κιλά ενδεχομένως δεν θα τον βλάψουν, εκτός αν ο κτηνίατρος έχει άλλη γνώμη και σας πει πως αυτά μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία του και στην κίνησή του.

Πόσο εύκολο όμως είναι να κάνει κανείς δίαιτα στο σκύλο του, που όταν πεινάει πλησιάζει το τραπέζι και παρακαλάει με το παραπονιάρικο ύφος και τα υγρά ζεστά του μάτια για ένα κομμάτι ζαμπόν; Ειδικά αν καμιά φορά κλαψουρίζει κιόλας;

Αλλωστε, μερικά σκυλιά δεν έχουν συναίσθηση του τι τρώνε και αν ήταν στο… χέρι τους μπορεί να έτρωγαν όλη τη μέρα.

Οσο όμως κι αν λυπάστε αυτή την αντίδρασή του θα σκέφτεστε πως είναι για το καλό του και θα πρέπει να δείξετε εσείς χαρακτήρα και να μην υποκύψετε στα παρακάλια του.

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσετε να ξαναβρεί τη φόρμα του.

Μειώστε τις μερίδες

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου γνωρίζει πάνω – κάτω με το μάτι πόση τροφή χρειάζεται ο σκύλος του. Κι όμως! Αυτή η σιγουριά είναι που μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος. Το πρώτο πράγμα που θα σας συστήσει ο κτηνίατρος αν τον ρωτήσετε, είναι να αρχίσετε να μετράτε την τροφή του αγαπημένου σας κατοικίδιου. Οσο κι αν πιστεύετε ότι μπορείτε να υπολογίσετε με το μάτι, μπορεί εύκολα να πέσετε έξω. Γι’ αυτό τέρμα οι μαντεψιές. Ζυγίστε και χωρίστε σε μικρές δόσεις κατανεμημένες σε όλο το εύρος της ημέρας. Μια μικρή εύκολη αλλαγή και έχετε κάνει όλη τη διαφορά στο βάρος του σκύλου σας.

Βάλτε όριο στα σνακ

Ακριβώς όπως συμβαίνει στους ανθρώπους, έτσι και με τα σκυλιά κάθε μικροσκοπικό δάγκωμα μιας λιχουδιάς προσφέρει επιπλέον θερμίδες. Αν ο σκύλος σας είναι απ’ αυτούς που «ικετεύουν» ή κλαψουρίζουν για μια λιχουδιά μην υποκύψετε. Οσο δύσκολο κι αν σας είναι μη του δώσετε φαγητό. Συνεννοηθείτε με τον κτηνίατρο για το ποιες λιχουδιές είναι υγιεινές κι αν θέλετε να τον ανταμείψετε δώστε του απ’ αυτές. Διαφορετικά, αν συνεχίσει να κλαψουρίζει κάντε του μια αγκαλιά.

Βγάλτε τον βόλτα

Στην προσπάθειά σας να κάνετε το σκύλο να χάσει βάρος δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την άσκηση. Δεν έχει βρεθεί ακόμα ο σκύλος που θα πει «όχι» στη βόλτα. Επομένως, πάρτε τον και βγείτε έξω μια βόλτα. Κάντε τη βόλτα μέρος ενός υγιούς τρόπου ζωής για το σκύλο σας.

Εσείς κι αυτός με τα πόδια το γύρο του τετραγώνου, τον περίπατο στο πάρκο, ακόμα και τα καθημερινά σας ψώνια μπορείτε να κάνετε με τον σκύλο σας παρέα (φροντίστε βέβαια για την ασφάλειά του αν πρέπει να μπείτε σε ένα κατάστημα και τον αφήσετε έξω). Οι βόλτες και τα παιχνίδια όχι μόνο θα ευχαριστήσουν το σκύλο σας αλλά θα του επιτρέψουν σταδιακά να ξαναβρεί και τη φόρμα του. Χώρια που το περπάτημα θα κάνει καλό και σε εσάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει