Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις 13 Δεκεμβρίου οι γιατροί

Απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και μετά τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ της Αττικής όπως αναφέρει το ψήφισμα που εξέδωσε η γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα (9/12).

«Συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, για να μην κλείσουν οι Δημόσιες Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος στον ΕΟΠΥΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα.

Οι γιατροί δήλωσαν παράλληλα έτοιμοι για διάλογο με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη μόνο στην περίπτωση που θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους από μηδενική βάση «και όχι στη βάση της καταστροφολογίας και των απολύσεων», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν πως ζητούν «όχι μόνο να μην κλείσουν οι Μονάδες Υγείας αλλά να γίνει και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Ειδικά για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, στις επιτροπές των οποίων συμμετέχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καλούν την κυβέρνηση να αποφασίσει την εξάμηνη παράταση των επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων και να μην μεταθέτουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες στους γιατρούς.

Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου θα απεργήσουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας, όπου θα συμμετάσχουν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει